Изключително важно е всички държави, включително и България да заемат

...
Изключително важно е всички държави, включително и България да заемат
Коментари Харесай

Каспаров за Путин: Сега е моментът светът да реши този проблем


Изключително значимо е всички страни, в това число и България да заемат ясна и безапелационна позиция за войната в Украйна.

Това съобщи международният първенец по шахмат Гари Каспаров, специалист по изкуствен интелект и неприкрит критик на съветския режим, който се срещна с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ситуацията може да бъде обяснена с доста шахматна прилика. В политиката сега няма сиви петна, всичко е бяло или черно и е доста значимо да се заеме вярната позиция “, сподели той.

Според него е хубаво, че от ден на ден европейски страни схващат каква в действителност е Русия на Владимир Путин.

„ Повечето европейски страни, които са имали някакви подозрения, се реалокират в безапелационна позиция в поддръжка на Украйна.
Може би с някои изключения като Унгария.
Но е извънредно значимо всички страни, в това число и България да заемат ясна и безапелационна позиция, която да не води до бъдещи негативи за страната “, акцентира Гари Каспаров.

Той съобщи, че съставлява съветската съпротива отвън Русия и тя има доста ясна позиция във връзка с войната.

Те имат три условия: цялостна украинска победа, цялостно погашение на репарациите и военните нарушители да понесат своите санкции.

“В Украйна съветската войска претърпя проваляне, геополитическо проваляне. И допускам, че свободният свят към този момент разбра, че в този момент е моментът да реши казуса с Путин един път и вечно ”, добави той.

„ Ние работим с еднаквомислещи сътрудници от двете страни на Атлантика.
Използвам случая да поддържа партии и сътрудници, които мислят като нас.
Знам, че скоро в България има избори и се надявам българите да създадат исторически верния избор и да поддържат единствената партия, която все още стои на вярната страна на историята. Това е ГЕРБ “, сподели още Каспаров.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР