Изключително важно е в предсрочните парламентарни избори да участват възможно

...
Изключително важно е в предсрочните парламентарни избори да участват възможно
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с представители на ОССЕ

Изключително значимо е в предварителните парламентарни избори да вземат участие допустимо най-вече жители, което да укрепи легитимността на институциите. Високата изборната интензивност зависи от способността на партиите да предложат устойчиви решения и стратегически дълготрайни политики за справяне с провокациите.

Това съобщи президентът, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с представители на Службата за демократични институции и права на индивида към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестиха от прессекретариата на президента. Службата откри на 1 март задача за наблюдаване на избори за идния избор за народни представители. Вицепрезидентът Илияна Йотова също взе участие в срещата. 

По време на диалога бяха разисквани подхванатите ограничения за гарантиране на сигурността на вота, както и организацията на изборния развой. Държавният глава открои ролята на служебното държавно управление, което и за идния парламентарен избор работи за обезпечаване на условия за почтени, транспарантни и свободни избори. Видеонаблюдението при броенето на бюлетини бе откроено като средство за изсветляване на изборния развой. Държавният глава уточни също по този начин, че обществото ни има потребност не от поредна предизборна акция, основаваща се на несъгласията сред партийните водачи, а насочена към действителните проблеми. Необходимостта политическите сили да насочат вниманието си и към българите зад граница също бе подчертана. 



Акцент в диалога бяха измененията в Изборния кодекс. Президентът Радев напомни наложеното от него несъгласие на последните промени, което бе преодоляно от народните представители. По думите му актуалният закон е трансформирал характера на машинното гласоподаване, което до момента сполучливо се е справило с редица дефекти на изборния развой: понижило е доста % невалидни бюлетини, грешките в протоколите на секционните изборни комисии и пазаруването на гласове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР