Изключително важно е след промените на пазара на електроенергия от

...
Изключително важно е след промените на пазара на електроенергия от
Коментари Харесай

КЕВР обеща да няма рязко поскъпване на тока за бита след 1 юли

Изключително значимо е след измененията на пазара на електрическа енергия от 1 юли битовите консуматори да не бъдат подлагани на риск . Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов във връзка отражението на идните промени на пазара на електрическа енергия.

Той бе безапелационен, че спекулации за повишение на цената с 10, 20 и повече % обслужват ползи, които не съответстват с тези на потребителите.

Иванов увери българските консуматори, че няма да има внезапно повишение на цената на електрическата сила.

Шефът на КЕВР уточни, че със законовите промени е несъмнено цената за битовите консуматори след 1 юли да се образува въз основа на базова цена, към която да се прибавя съставния елемент, определяна от енергийния регулатор.

Иванов разясни, че следва държавното управление да реши по какъв начин тъкмо ще бъде избрана тази базова цена. Той самият обаче не очаквал внезапно повишение на цените на електрическата енергия за битовите консуматори.
 От 1 юли цените на тока ще се дефинират от Министерски съвет
От 1 юли цените на тока ще се дефинират от Министерски съвет

Това планува нова разпоредба

Относно опциите за повишение на постъпленията във, с цел да бъде преодолян образуваният висок недостиг от 1 милиарда лева, шефът на КЕВР изрично се противостави това да стане с възможна смяна на цените за битовите консуматори за идващите няколко месеца до 1 юли.

" Няма стимулиран отговор, който може да се даде на потребителите за какво цената за тях би трябвало да бъде нараснала, с цел да бъде напълнен дефицитът във ФСЕС. Не може да им бъде обяснено за какво с техните пари би трябвало да се обезпечат средства за преференциалните цени на производители на възобновима сила, за преференциалните цени за производители на електрическа енергия от когенерация при топлофикациите, за покриване на цените по дълготрайния контракт с американската централа AES ", означи той.

Като разновидности за покриване на недостига във ФСЕС Иванов уточни опцията за подкрепяне със средства от държавния бюджет.
 Синдикат предизвестява за обществено напрежение при отвързани цени на тока за бита
Синдикат предизвестява за обществено напрежение при отвързани цени на тока за бита

Искат обособен Закон за пазара на дребно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР