Изключително важно е как комбинираме храните, които приемаме, както и

...
Изключително важно е как комбинираме храните, които приемаме, както и
Коментари Харесай

В комбинация тези храни са истински здравословни бомби!



Изключително значимо е по какъв начин комбинираме храните, които одобряваме, както и напитките. Някои комбинации вредят на тялото ни и го натоварват, само че други се поддържат една друга и укрепват своите потребни свойства.

Вижте кои са най-хубавите хранителни комбинации, които се отразяват извънредно удобно на тялото.

Банани и млечни артикули

В бананите се съдържат доста потребни фибри, както и високи равнища на калций и калий. Ако изпитвате проблеми със стомашно-чревния тракт, комбинацията от банани и мляко (кисело или прясно), ще оказват помощ доста на тялото ви.

Фибрите в бананите ще решат казуса със стомаха и червата, а калцият в млечните артикули ще подобрят абсорбацията на фибрите в банана.

Ягоди и фъстъчено масло

В комбиниране двата витамина се допълват и взаимно се засилват. Ягодите са прелестен източник на витамин С, а ядките и растителните масла на витамин Е. Затова експертите поучават двата типа храни да се ядат в композиция. 

Броколи и горчица

При процеса на готвене на броколите значимите ензими, които борят рака, се потискат или унищожават. В композиция с горчица този развой се попречва поради съществуването на хрян в горчицата, който предизвика абсорбирането на ензимите в тялото.

Можете да комбинирате броколите с различен тип кръстоцветни растения като руколата, да вземем за пример.

Кафе със захар

Много хора пият кафето си без захар поради самостоятелни желания или с цел да се предпазят от непотребни калории

Тази композиция от кафе и захар обаче подкрепя потребните функционалности на кофеина за мозъка.

Ябълки и зелен чай

Зеленият чай и плодовете са идеална композиция, тъй като са потребни и нискокалорични. Според редица проучвания фитохимикалите в ябълките и ензимът катехин, намиращ се в зеления чай си партнират отлично в битката против образуването на съсиреци, тромби и втвърдяване на кръвта. 

Лук с самун

Ако обичате пълнозърнест самун или просто го хапвате от по-здравословни съображения, знаете, че той е бога на цинк. За това имайте поради, че лукът и чесънът покачват действието на цинка поради богатото си съществуване на сяра.
 Когато варите картофи, спазвайте това значимо предписание Когато варите картофи, спазвайте това значимо предписание
Когато приготвяте ястия с картофи, ги обелете и нарежете директно преди да ги употребявате. Ако се наложи да ги потопите във вода,...

Тази мощна композиция покачва имунитета.

Авокадо и моркови

Морковите са доста богати на бета-каротин. Той е значим за здравето на очите, кожата, косата, ноктите. Ако бета-каротинът не бъде употребяван в композиция с потребни мазнини и мононенаситени мастни киселини, резултатът му няма да е същият.

Ето за какво авокадото е идеалният вид за тази цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР