Изключително успешно се представиха българските състезатели в първия квалификационен ден

...
Изключително успешно се представиха българските състезатели в първия квалификационен ден
Коментари Харесай

Шест от 8 финала за аеробиката ни на световното в Баку

Изключително сполучливо се показаха българските състезатели в първия квалификационен ден на Световното състезание по спортна аеробика за юноши и девойки в Баку (Азербайджан). Националите се пребориха за присъединяване в шест финала от общо осемте съчетания, с които показаха страната.

С прецизна игра Александър Мишинков се класира на второ място при момчетата във възрастова група 12-14 години. Отлично се показа и вторият българин в тази възрастова група и категория Атанас Благоев, който се класира на седмо място и също ще играе на финалите.

Двете смесени двойки 12-14 години в състав Александър Мишинков/Християна Златанова и Атанас Благоев/Нелиз Нури изиграха съчетанията си без груби неточности и заеха надлежно на трето място и пето място в квалификациите.

Правото за присъединяване на край си завоюваха Моника Джамбова, Нелиз Нури и Марина Тандова, които са седми в категория тройки.

Във възрастова група 15-17 години опитната състезателка Борислава Иванова се подреди на четвърто място в самостоятелната конкуренция. Много мощна е конкуренцията в тази категория и възрастова група и чакаме на финалите в неделя битката за систематизиране на медалите да е извънредно оспорвана.

Втората индивидуалистка при 15-17 годишните - Радина Лулчева, както и тройката в състав Алекс Ангелова, Никол Черпокова, Радина Лулчева направиха неточности, които ги подредиха обратно в класирането и ги лишиха от правото на присъединяване във край.

Във втория квалификационен ден през днешния ден страната ще бъде показана с още шест съчетания в следните категории и възрастови групи:

Християна Златанова- самостоятелно дами 12-14 години

Кристина Костова - самостоятелно дами 12-14 години

Християна Златанова, Кристина Костова, Моника Джамбова, Александър Мишинков, Атанас Благоев - групи 12-14 години

Христо Манолов - самостоятелно мъже 15-17 години

Борислава Иванова и Христо Манолов - смесени двойки 15-17 години

Алекс Ангелова, Никол Черпокова, Радина Лулчева, Иванина Вукадинова, Никол Драганова - групи 15-17 години









Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР