Изключително тревожно и унизително е да получаваме информация отвън за

...
Изключително тревожно и унизително е да получаваме информация отвън за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Тревожно и унизително е да ни казват за корупцията отвън

Изключително обезпокоително и унизително е да получаваме информация извън за съществуването на съществени корупционни практики, против които способените органи на държавната власт явно не са подхванали нищо дейно досега. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев в понеделник по време на съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

По думите му " държавните структури са били не просто неефективни и безполезни, само че в обществото ни има подозрение, че са катализирали развиването на корупционната среда ".

“Нещо повече, структури от системата за отбрана на националната сигурност, които по закон е трябвало да работят в сходство с правилата на политическия неутралитет, са работили пристрастно в политически смисъл със съответните последици в това отношение ", съобщи Янев.

Според него наложените наказания от Съединени американски щати по закона “Магнитски “ са сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и следствията от това към този момент излизат отвън националните ни граници.

Така нареченият, цели да сведе до най-малко рисковете за страната в политически и стопански проект, разяснява още Янев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР