Изключително тежко и опасно е състоянието на транспортния мост в

...
Изключително тежко и опасно е състоянието на транспортния мост в
Коментари Харесай

Транспортният мост в село Катуница е застрашен от срутване

Изключително тежко и рисково е положението на транспортния мост в село Катуница. Съоръжението, което е главната входна артерия за общините Садово, Първомай и Асеновград, се нуждае от незабавен ремонт. За това са нужни най-малко два милиона лв.. Ежедневно преминаващите от тук се надяват сумата по-скоро да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди, тъй като всеки миг мостът може да поддаде.

Катуница, Садово

Мостът в село Катуница е строен през далечната към този момент 1965 година. Не е предопределен за натоварен трафик и коли с тежест над един звук. Такива обаче непрекъснато минават отсам, макар ограничаващите знаци.
Димитър Здравков, кмет на община Садово: Състоянието на моста е трагично. То не е единствено от горната страна върху пътната настилка. Говорим и долу за основите, приказваме и за самите греди. Тотално дискредитиран е този мост. Аз не мога да разглася бедствено състояние, тъй като затваряйки моста няма от къде да осигуря различен различен маршрут.
Общината не може да поеме цялостния ремонт. По силите ѝ е единствено да прави частични поправки на съоржението. Заради положението му такива се постановат съвсем всеки месец. Кърпежите на асфалта обаче въобще не вземат решение казуса.
Красимир Юруков, кмет на село Катуница: Първата експертиза е направена 2007 година с констативни протоколи, наставления, планове, само че не са осъществени за огромно страдание.
Атанас Димитраков всекидневно обхожда моста, с цел да следи положението му и да запушва новите пробойни.
Атанас Димтраков: Асфалт слагаме и на втория час всичкия асфалт го изхвърля от вибрациите. Преди да поставим асфалта имаше канал. Като мина цистерна, като удари гумите, мостът стартира да вибрира и стана ужасно.
Една от последните появили се по моста дупки е с големи размери. Парче ламарина е краткотрайното решение за запушването ѝ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР