Изключително тежката уморяемост при варианта Омикрон на коронавируса показва, че

...
Изключително тежката уморяемост при варианта Омикрон на коронавируса показва, че
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Тежката уморяемост при Омикрон показва, че той не е безобиден

Изключително тежката уморяемост при разновидността Омикрон на ковид демонстрира, че той не е безопасен , разяснява доктор Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория към университета в Берн.

" Какво чакаме от обстановката на Омикрон в България? Много заболели, повече от всяка една друга вълна и отново доста умряли. Плюс незнаен брой, евентуално много по-голям с " дълъг " Ковид. Симптомът " извънредно тежка смазваща уморяемост " при Омикрон не приказва за безопасен ход. Може да е и белег за тежко поразяване на мозъка, да вземем за пример. Не знаем, нека да не е. Но не е и белег за нищо. Този вирус до момента се оказва неподозирано подъл. По тематиката има превъзходен разбор от доктор Петър Марков. " - разяснява доктор Илиев във Facebook.
 Д-р Петър Марков: Омикрон е с двойно дъно, нужни са изпреварващи ограничения
Д-р Петър Марков: Омикрон е с двойно дъно, нужни са изпреварващи ограничения

В България има характерни опасности...

Според него, прогнозите, че след вълната от Омикрон обстановката ще се възстановява, може да се окажат неоснователни . Той припомня за аналогични прогнози, съгласно които трябваше да имаме колективен имунитет преди година, само че те не се оправдаха.

" Не си правете сметките с природата без кръчмаря. Но даже да е по този начин - на каква цена? На каква цена ще отмине всичко? На още 20 000 умряли " сухи съчки "? Като на война - който е имал неприятен шанс и е останал на бойното поле е " суха клечка "? Ако по този начин подхождаха дедите ни към другарите си на фронта, към този момент да ни няма. " - показва ученият.

Той отбелязва, че Омикрон води до доста заболели макар имунизацията, само че броят умряли в страните с високо имунизационно покритие е доста невисок.

" Не знаем какво ще се случи у нас - нито сме изключително доста имунизирани, нито изключително здрави. Не е хубаво да настъпваме мотиката за следващ път, само че май ще го създадем. Не е мъжество, нелепост е. Наистина желая да съм оптимистичен, само че по какъв начин да бъда оптимистичен на фона на нулевата мисъл за следствията, видна в всекидневието? " - разяснява доктор Илиев.

" Хората не поставят минимални старания за отбрана от вируса, а чакат като деца някой да им каже, че всичко ще е наред, ей по този начин, тъй като са " готини ", споделя той в умозаключение.
 Математикът Лъчезар Томов: Без локдаун няма да стане
Математикът Лъчезар Томов: Без локдаун няма да стане

Твърденията, че инфектираните с този вид боледуват 70% по-леко, не са верни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР