Изключително тежка остава обстановката в района на наводнените села в

...
Изключително тежка остава обстановката в района на наводнените села в
Коментари Харесай

20 души са евакуирани с хеликоптер в Карловско, над 100 военни помагат на пострадалите

Изключително тежка остава ситуацията в региона на наводнените села в Карловско, като село Богдан е изцяло откъснато.  Областният шеф Ангел Стоев заяви, че в Слатина са разрушени три къщи и един магазин, в Богдан една къща, а в Каравелова има частични повреди и паднали огради.
Прочетете още
„ Няма починали, няма потърпевши хора. Това е най-важното. Най-тежко е в Богдан, защото са разрушени мостовете към селото. Около 20 души са избавени с хеликоптери, благодаря на намесата на министъра на защитата, началника на защитата, както и на 61-стрямска бригада “, разяснява Ангел Стоев.

На място има над 100 военнослужещи, които оказват помощ на потърпевшите. В момента не престават избавителните интервенции.

„ Късметът на село Богдан, че военнослужещи бяха там незабавно и помогнаха на популацията. Хеликоптер работи в най-критичните точки, ще продължи да работи в светлата част на деня, има подготвеност и втори да се включи. Хеликоптерите ще транспортират храна и вода на останалите. Очакваме и сапьори, които да изградят понтонен мост, с цел да можем да създадем връзка с другата страна на реката “, съобщи военачалник Емил Ефтимов.

Евакуираните хора са изведени до щаба на 61-стрямска бригада, като има обезпечено помещение в карловската болница, където да бъдат настанени.

Комисар Николов разяснява, че на две места дигите на река Стряма са развалени, само че няма спомагателна заплаха от тази щета.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР