Изключително тежка лична драма трови живота на ослепителната Вера Йорданова

...
Изключително тежка лична драма трови живота на ослепителната Вера Йорданова
Коментари Харесай

Драма: Вера от „Белези” губи две деца, ражда здраво бебе от 3-ия опит, 3 години по-късно се развежда

Изключително тежка персонална драма трови живота на ослепителната Вера Йорданова от нашумелия сериал на Би Ти Ви „ Белези ”. Красивата дама, която е блестяла на стилните сцени със звезди като Клаудия Шифър и Наоми Кембъл, е претърпяла два спонтанни аборта в опит да стане майка. Бебето идва при нея от третия опит. Но тъкмо 3 години по-късно Вера се развеждат с неговия татко, който е огромната й обич. Днес актрисата живее на село дружно с майка си.

Личната история на Вера Йорданова е не по-малко трагична от тази на героинята й в „ Белези ”, която по стичане на събитията също се споделя Вера. Родена в Хелзинки преди 45 години, актрисата е щерка на български музиканти, които по това време свирят във Финландия. Момичето прекарва в северната страна първите 7 години от живота си. След това идва в България и живее, обгрижвано от своята баба на село. „ Тя беше огромен кулинар! Нейните предписания бяха невероятни и ме възпламениха по готвенето ”, спомня си Вера. Още при започване на 80-те баба й се интересува от здравословен метод на живот и подготвя невероятни вкусотии по необикновен за времето си метод. За разлика от множеството баби от тези години, които тъпчат внуците си с мазничко и пържено, тя държи на здравословните предписания и е вегетарианка. От тогава момичето се възпламенява по кулинарията, която и до през днешния ден е нейна пристрастеност и занимание. Свиква и да се храни с нискокалорични ястия – нещо, което й е от голяма изгода, когато след време става модел.

На 14-годишна възраст Вера и фамилията й се връщат във Финландия. Момичето към този момент е доста високо и прави усещане със стройната си фигура. Откриват го за стилния подиум. Става манекенка, а на 17-годишна възраст отпътува за Париж. През годините постоянно е сменяла адреса си. Живяла е в Барселона, Кейптаун, Маями, Калифорния, Латинска Америка, Ню Йорк. Но сърцето все я тегли към селото на баба й Капитан Димитриево, покрай Пещера. Това е мястото, което я зарежда с най-вече сила, може би поради близостта на Родопите и красивата градина край къщата, отрупана с рози през лятото.

Като манекен Вера е дефилирала за фешън светила като Карл Лагерфелд и се е срещала с митове като Наоми Кембъл и Клаудия Шифър. Но доста повече от модата я влече киното. Във Финландия взе участие с дребни функции в локални сериали. А в Холивуд я харесват за роля в продуцирания от Куентин Тарантино филм „ Хотел на ужасите ” 2. Наред с тези участия тя продължава да развива своите занимания – свиренето, наследено от родителите й музиканти, рисуването и най-много – кулинарията. Междувременно среща огромната си обич – аржентинския графичен дизайнер Федерико Руис, който назовава в резюме Феде. Двамата работят по готварска книга с обичаните предписания на българката. Тогава тя е на 35 години и желае да напише историята на живота си, само че преценя, че е несериозно - към момента е прекомерно млада, с цел да се занимава с записки. По-подходящо й се коства да събере обичаните си предписания, съпроводени от случки от живота си, свързани с тях. Така се появява книгата „ Не пропускай и хапка ”, която става бестселър във Финландия.

Вера и Феде подписват брак с красива гала в испанския град Дея преди 5 години. Булката е бременна в 7-ия месец. Баща й не съумява да пристигна на сватбата. Той напуща този свят малко преди щерка му да каже „ Да! ” на своя обичан. За да бъде с него в последните му месеца, Вера се връща в България. Води със себе си и Феде. Състоянието на възрастния музикант се утежнява дотолкоз, че малко преди гибелта си той към този момент не разпознава своите близки. Така и не вижда сбъдната огромната фантазия на щерка си – да има дете.
Вера не крие, че е станала майка доста мъчно. Преди да роди сина си Кийран, тя губи две бебета. Още по-рано пък получава дискова херния, която я приковава на легло със седмици. Изпада в меланхолия, напълнява, потъва в обезсърчение. Лекарите й изписват купища медикаменти и предлагат интервенция. Но тя отхвърля и двете. Докато се бори с тежкото си състояние, в живота й влиза Феде. Следват двете несполучливи бременности на манекенката, приключили със спонтанни аборти. „ Започнах да медитирам два пъти дневно, открих иглотерапия, трансформирах диетата си, правех смутита, четях за билки ”, разказва лечението си красивата дама. Постепенно болките от хернията стопират, депресията си отива, а фантазията да стане майка е осъществена.

С момченцето си забременява, когато е 42-годишна. „ Сложиха ме в рискова група поради възрастта ми, само че изкарах страхотна бременност, без каквито и да било проблеми... Кийран се роди доста бързо, естествено и беше, несъмнено, най-хубавото бебе ”, спомня си актрисата в едно от своите изявленията. Интересен е методът, по който избира името на детето. „ Една нощ сънувах, че се разсъниха от неочакван лъч светлина, който прониза тялото ми... В дрямка си помислих: „ Какъв превъзходен сън! А може би стана в действителност и това е душата на бебето? ”. Когато се разсъниха, сграбчих телефона си и първото нещо, което излезе на гугъл, беше Kiran – лъч светлина, на античния език санскрит ”, споделя Вера. С бащата избират синът им да се споделя Кийран Александър – второто му име е взето от Александър Македонски, написа Уикенд. 

Идването на момченцето обаче е съпроводено от следващия тежък миг в живота на майката. Любовта с татко му Феде последователно си отива. Двойката, която тогава живее в Ню Йорк, стартира да посещава фамилен терапевт в опит да избави брака си. Но проблемите остават, свадите се трансформират в всекидневие. Накрая съпрузите вземат решение да се разделят. Красивата дама споделя, че след раздялата, с Феде са запазили другарски връзки, което е най-важно за нея и детето им. Живеят обаче разграничени и това е най-добре за всички. Актрисата се завръща в България и се настанява при майка си в обичаната си селска къща в подножието на Родопите. Там пораства и Кийран, който към момента не приказва български език доста добре, само че с всеки ден става все по-уверена в речта си.

Самата Вера, която към този момент завърши със фотосите на сериала „ Белези ”, възнамерява към този момент да остане в България. Тя чака бъдещи планове тук и има вяра, че компликациите са останали зад тила й, а оттук насетне я чака само благополучие.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР