Изключително сме благодарни на Краси Радков, че направи дарение за

...
Изключително сме благодарни на Краси Радков, че направи дарение за
Коментари Харесай

Кметът на Ребърково: С парите от Краси Радков ще купим строителни материали

" Изключително сме признателни на Краси Радков, че направи подаяние за ремонта на църквата ни. С парите ще купим строителни материали, които като множеството неща също нарастват безусловно всеки ден ".

Това съобщи пред " България Днес " Петър Петков, кмет на врачанското село Ребърково.

В понеделник вечерта обичаният артист завоюва следващия епизод на предаването " Като две капки вода ". Той получи от журито чек за 2500 лв., които да даде за благотворителна идея по собствен избор. Радков съобщи, че дава сумата за ремонта на църквата " Св. св. Апостоли Петър и Павел " в Ребърково, което е неговото отечество.

" Разговарях по телефона с Краси Радков и персонално му благодарих за поддръжката. Очаквам от продуцентската компания да се свържат с мен, с цел да уточним детайлите по какъв начин и по кое време парите ще бъдат преведени. Краси е един от най-големите донори за храма, дружно с едно семейство от селото, което с персонални средства подмени цялата дограма на църквата ", сподели още пред вестника Петков.

Кметът изясни, че от една година има акции с разнообразни начинания за набиране на средства. През декември сполучливо е приключил ремонтът на покрива, а със стоплянето на времето стартира облагородяването на вътрешното пространство.

" Призоваваме хората, които желаят да ни оказват помощ, да подаряват пари и строителни материали. Всичко нараства за часове и имаме потребност от поддръжка, с цел да приключим благородното дело до дъно. Тази година ще отбележим 100-ия празник от построяването на църквата и очакванията ни са да бъдем подготвени с ремонта до 29 юни, когато е храмовият празник ", добави кметът на Ребърково.

Петков е безапелационен, че ще бъде изпратена специфична покана на Краси Радков за празничния ден, а артистът му е споделил, че при първа опция ще посети селото и църквата, с цел да се запознае на място по какъв начин вървят ремонтните действия.

Името на Ребърково идва от ребро като географски термин, което значи скатове, прорязани от порои и изпъкнали като човешки ребра. Местността Пиларище е с надолнище към река Искър и даже в този момент в ненаселената й част пороите я набраздяват сходно на човешки ребра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР