Изключително скандално лидерът на Атака Волен Сидеров буквално призова хората

...
Изключително скандално лидерът на Атака Волен Сидеров буквално призова хората
Коментари Харесай

Сидеров призовава да бъде нарушена препоръката на ген. Мутафчийски за църквите и Великден

Изключително скандално водачът на " Атака " Волен Сидеров безусловно прикани хората да не спазят рекомендациите на началника на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски и да отидат на черква на Великден.
В преднамерено известие от формалната е-поща на партията на Сидеров - " Атака ", се споделя следното: " Не желая да вляза в храма с маска и да си укривам лицето пред Бога (...). Днес, на Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от различен в храма, в " Александър Невски ". Какво демонстрират? Кое им е по-важно - Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е вярно.

Питам ги, когато пристигна Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – " Господи, идваме пред теб с маска ”. Не целунаха иконата, тъй като можело да се заразят, не взеха Причастие, тъй като един селски тъпанар, зам.-председател на Народно събрание, споделя, че можело да се заразят (...).
На Цветница не отидох, тъй като няма по какъв начин да сложа маска пред Бога. Или имаш религия, или слушаш ген. Мутафчийски . Ако имаш религия в Бог, не би трябвало да си слагаш маска пред Неговото лице. Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отхвърляме нашата човешка същина.

Ние сме основани по облик и сходство на Господа. На Възкресение Христово ми се желае народът да излезе и да отпразнува този празник като народ - всеобщо ".
За създател на думите в имейла на " Атака " е посочен Волен Сидеров.
Въпросът е дали с този апел Сидеров нарушава българското законодателство и може да му бъде търсена отговорност по най-известните текстове в другите закони - член 209а от Закона за здравето и член 355 от Наказателния кодекс. Тънкият миг е, че най-малко на пръв взор наподобява Сидеров не нарушава с деяние някой от двата текста, касаещи противоепидемични ограничения или разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР