Изключително щастлив, че сбъднахме мечтата на единственият българин носител на

...
Изключително щастлив, че сбъднахме мечтата на единственият българин носител на
Коментари Харесай

Президентът на БФСки: Щастлив съм, че сбъднахме мечтата на Радослав Янков

„ Изключително благополучен, че сбъднахме фантазията на единственият българин притежател на Световната купа на ФИС – Радослав Янков, а точно в Пампорово да проведем за първи път стартове за Световната купа по сноуборд, съобщи в словото си по време на конференцията в Пампорово президентът на БФСки Цеко Минев. Да уважат Янков за Световната купа в Пампорово пристигнаха близо 100 състезатели
от целия свят, измежду които настоящите олимпийски и международни първенци. Състезанията от Световната купа в Пампорово ще могат да бъдат следени от цяла България с помощта на Нова телевизия, а посредством Инфронт и Евроспорт ще стигнат и до милиони по целия свят.
„ Да си хазаин на стартове за Световната купа не е елементарно, сподели още Цеко Минев. - Българската федерация по ски осъществя такова събитие в сноуборда към този момент за четвърти път. Опитният екип, който имаме и поддръжката от домакините от
Пампорово ме кара да бъда убеден, че ще покажем още веднъж на света, че България може да провежда стартове за Световната купа по международните стандарти.
Фактът, че всякога когато подадем поръчка към ФИС за домакинство на Световна купа по сноуборд тя незабавно бива одобрение, значи, че си вършим работата съвършено и че всички желаят да се състезават в България “, добави той. Според Минев с помощта на малките екрани стотици милиони по целия свят ще следят хубостите на Пампорово и Родопите.
„ Стигнали сме доста надалеч като развиване на спорта, само че в инфраструктурата изоставаме. Имаме естествените дадености, само че единствено че някой ни пречи и всеки се оправдава и не знае за какво. А това е занаят, това е самун за всички планински райони на България. Австрия е образец и там тези райони са измежду най-богатите в страната. Тук хората ще получават доста повече приходи, в случай че се направи тази инфраструктура и това е потвърдено. С тези условия ние имаме притежател на огромен бистър глобус на ФИС, имаме Влади Зографски, Алберт Попов… Трябва страната, политиците да си напомнят какво може да даде стопански подтик на тези райони. Не би трябвало доста, просто е нужно единодушие и всичко може бързо да се случи, сподели още Минев. - Да си напомним какво направи Радо на Световната купа в Банско през 2017 г и му поисквам в този момент да стане същото “, приключи
президентът на БФСки.
Мажоритарният притежател на „ Пампорово “ АД Цветелина Бориславова бе безапелационна, че сега курортът ликува поради това домакинство. „ Тук имаме събитие от международен мащаб. Прекрасно е, че този сезон България има две семейства на стартове за Световната купа. Имаме хрумвания за развиването на курорта, тъй като това е значимо за стопанската система, за развиването на туризма и локалните
общини, само че се постанова да водим борби с локалните кооперации, добави още Бориславова.
Носителят на Световната купа за 2016 година Радослав Янков благодари на федерацията за това, че е получила доверието на ФИС да провежда съревнование от най-високия сан в Пампорово. „ Една моя фантазия се сбъдна да бъде тук международния хайлайф на сноуборда. Чувствам се добре. Надявам се да направя най-хубавото, на което съм кадърен. Сигурен съм, че пистата е на повече от международно равнище. Това е нова писта за всички. Надявам се да станат две хубави надпревари, сподели още Янков.
Директорът на стартовете в Пампорово Виктор Гичев увери, че трасето е готово на 100 % за надпреварите. „ Трасьор за първия ден е Георги Атанасов, който е треньорът на Радо Янков. Надявам се тези денонощия вложени в това трасе да се отблагодарят и да чуем химна. Надявам се и другите наши представители, които предходната година направиха възторг на младежкото международно да се показват сполучливо. Пожелавам на Радо да кара поде до 40-годишна възраст и да завоюва злато и на олимпиада. Идната седмица тук ще организираме и два старта за европейска купа, което е доказателство за професионализма на БФ ски и на сътрудниците от Пампорово, приключи Гичев.

Всяка международна купа е огромно предизвикателство

Всички би трябвало да се гордеем, тъй като сме една от първите 8 страни, основали Световната федерация през 1924 година, участваме на зимни олимпиади от 1936 година. Стотици са популяризиралите България, а страната ни е влиятелен хазаин и почитан член на Международната федерация. Призовавам всички родопчани и останалите българи да дойдат и да се забавляват, като поддържат нашите представители – Радо Янков и международните ни юношески първенци. Да напълним Студенец с хиляди усмихнати деца, които ще потвърдят “, прикани Бобев. Изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД Мариян Беляков благодари на федерацията по ски за това домакинство. „ Благодаря и на госпожа Бориславова, че ни
предостави опцията да развием курорта до това равнище. Страхотен екип приготви всичко тук, пистата е на международно равнище. Учим се и това е огромен подарък за нас и за района. Заслужили сме го. Очакваме и сняг на следващия ден, ще бъде същинско предизвикателство за екипа по поддръжка на пистата. Това са доста съществени надпревари, страната ни оказва помощ колкото може, само че не е в положение да покрие целия разход. Нуждаем се от законодателни промени, които да подкрепят скиспорта, туризма и икономическото развиване в България. Пожелаем триумф, благодаря за съдействието от името на „ Пампорово “ АД и поисквам на Радо Янков да чуем химна тук при нас, приключи Беляков.
Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, съобщи, че за него това съревнование носи наслаждение, тъй като знае каква е цената на тази Световна купа. „ Благодаря на Радо Янков и на федерацията, както и на управлението и екипа на Пампорово. Всяка година този курорт се надгражда. Пожелавам триумф на Радо, толкоз доста го обичаме, това е съревнование, на което до момента не сме били домакини. Организирали сме безвъзмезден превоз от Чепеларе до Пампорово, с цел да може всеки който желае да се наслаждения на надпреварата, добави Хаджиев.

„ Пампорово е курортът който свързва нашите две общини и в последните години се развива очевидно и завоюва това самопризнание, съобщи в изявлението си Николай
Мелемов, кмет на Смолян. „ Убеден съм че това няма да е последното огромно съревнование тук. Подкрепяме управлението на курорта, родопчани са гостоприемни и всички ще се убедят в това. Създадена е организация, с цел да може повече хора да гледат надпреварите в събота и неделя и да поддържат нашите, добави още Мелемов.
Областният шеф на Смолян Захари Сиракова бе безапелационен, че Пампорово е чест да бъде хазаин на Световната купа по сноуборд и елитът на сноуборда да пристигна тук. „ Пожелавам триумф на всички състезатели, безпроблемна работа на уредниците и да се заредим с позитивни страсти. Горди сме, че сме част от това грандиозно съревнование, приключи Сираков.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР