Изключително щастие: Само за нощ две жени родиха тризнаци в

...
Изключително щастие: Само за нощ две жени родиха тризнаци в
Коментари Харесай

Изключително щастие: Само за нощ две жени родиха тризнаци в „Майчин дом”

Изключително благополучие: Само за нощ две дами родиха тризнаци в „ Майчин дом ”. От лечебното заведение дефинираха това като извънредно рядко събитие. Интересна и още веднъж много рядка статистика е, че и при двете бременностите са настъпили непринудено (без потребление на методите на инвитро оплождане).
„ По научни данни на всеки 6400 раждания едно е от триплодна бременност,
а две раждания едновременно си е цяло знамение “, това сподели акушер-гинекологът Сергей Славов, началник на екипа, изродил двете майки.

„ В множеството случаи ражданията на тризнаци се случват посредством цезарово сечение, като провокации има както за износването, по този начин и за следенето на бременността, тъй като при триплодна бременност затрудненията са доста чести. Но, за благополучие, нашите тризнаци се родиха със приемливо тегло и в прецизен миг – в 33-34 гестационна седмица, когато зрелостта на бебетата е задоволително добра, с цел да се развият по-късно безпроблемно “, изясни още доктор Славов.
„ Тъкмо бяхме завършили с едните бебета и се наложи да извадим идващите.
Незабравимо е! “, разяснява акушер-гинекологът доктор Цветелина Попова.

За 39-годишната Галина Ангелова това е четвърто по ред раждане. Вечерта на 28 януари постъпва с контракции в „ Майчин дом “, пренасочена от Спешното поделение в Дупница. Малко по-късно проплакват нейните три здрави девойки. Сутринта на 29 януари на бял свят се появяват и тризнаците (две момчета и момиче) на Невсе Сакали – на 25 година от село Брезница. За нея това е първо раждане.

Майките и бебета са в устойчиво положение под грижите на неонатолозите в „ Майчин дом “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР