„Изключително семпъл и повърхностен“ – такъв е проектът на ГЕРБ

...
„Изключително семпъл и повърхностен“ – такъв е проектът на ГЕРБ
Коментари Харесай

И Яне Янев не харесва предложената от ГЕРБ Конституция

„ Изключително обикновен и лекомислен “ – подобен е планът на ГЕРБ за нова Конституция съгласно някогашния народен представител от РЗС и някогашен консултант на премиера Борисов по битката с корупцията Яне Янев. Пред БНР той разяснява, че са нужни промени в доста от аспектите на главния закон и сегашните текстове на ръководещите могат само да провокират полемика.

„ Предполагам, че те имат различен – същински, изчерпателен вид, съгласуван с новите действителности на времето, в което живеем. Моето мнение е, че, в случай че единствено поради тези текстове желаят нова Конституция, ми се коства неуместно. Проблемите в в този момент настоящата Конституция са ужасно доста - тя е 7 пъти променяна и 70 пъти тълкувана (…) Те не могат да бъдат решени с тези текстове, които са заложени в плана на ГЕРБ “, уточни той.

Според него " неща, които целият народ утвърждава, в плана на ГЕРБ не съществуват “: Не може да има селективна мандатност - да речем за президента, за основния прокурор, а да няма мандатност за народните представители, за общинските съветници и за кметовете, които дотам към този момент са втръснали и безпомощни, че е безсмислено да стоят на тези постове. (…) Няма нито една конституция в Източна Европа, чието държавно управление, да речем както е от нашата Конструкция, може да бъде отстранявано от 121 депутати, а да бъде избирано от 66 народни представители ".

Според Янев министър председателят не е могъл да се пребори с корупцията и олигархията в страната точно поради главния закон в страната: „ Защото моделът е сгрешен. Тази страна, в която работим, посредством тази Конституция няма по какъв начин да не докара до такива големи и тежки корупционни проблеми. Корупцията е функционалност на това по какъв начин работи цялата правоохранителна система и правосъдната система “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР