"Изключително съм щастлив, че броят на младите учители в Бургас

...
"Изключително съм щастлив, че броят на младите учители в Бургас
Коментари Харесай

Наградиха младите преподаватели на Бургас

"Изключително съм благополучен, че броят на младите учители в Бургас се усилва всяка година. Бях прочел неотдавна, че учителската е една от специалностите в България с най-голямо застаряване измежду чиновниците. В Бургас се опитваме да създадем тъкмо противоположното - да дадем късмет на по-голям брой сътрудници да стартират своята кариера отсам ". Това съобщи кметът Димитър Николов по време на церемонията по награждаване на 76 млади преподаватели, които от тази година стартират работа в бургаски учебни заведения и детски градини. Те получиха от кмета грамоти и дарове.

За втора поредна година на 5 октомври - Международен ден на учителя, Община Бургас провежда празненство в чест на учителите, които започват кариерата си в просветителни институции в града. Инициативата има за цел да насърчи млади преподаватели, избрали да се посветят на една от най-хуманните специалности.

"Създавайте самочувствие у децата и ги стимулирайте да бъдат любопитни, да развиват изобретателното си мислене, прилагайте новаторски способи, с цел да развиете уменията и капацитета им ", сподели още Николов. Той акцентира, че постоянно ще поддържа смелите хрумвания, които откриват нови пътища към знанието.
Наред с това общинската администрация ще продължава да влага в просветителната инфраструктура, ще построява нови учебни заведения и детски градини, ще се грижи за детското здраве, като развива концепцията си за здравословно хранене, ще строи и реконструира спортни площадки и центрове.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР