“Изключително съм разочарован от вътрешната опозиция в БСП. Те бетонират

...
“Изключително съм разочарован от вътрешната опозиция в БСП. Те бетонират
Коментари Харесай

Румен Овчаров: През последните месеци БСП много ясно реализира лява политика

“Изключително съм отчаян от вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. Те бетонират Корнелия Нинова на поста ѝ. Начинът, по който се разпознават, ги прави смешни. Те нямат концепция, става дума за клиентела и личностно обогатяване за сметка на партията.”

Това разяснява членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен министър на енергетиката Румен Овчаров.

“БСП е неповторима партия, в която старите предатели след известно време се оферират като нови лица. Някои съумяха да го създадат по 4-5 пъти. Сега към този момент влизаме в идващия парадокс - тези, които години наред късаха живо месо от Българска социалистическа партия, в този момент се явяват като обединители. Как - като я разделят отново”, сподели Овчаров за новото ляво обединяване.

По неговите думи то не е нито ляво, нито обединяване:

“От общ брой на нули няма по какъв начин да се получат милиони. Трябват единици. А единиците са партията, концепцията. При тези хора няма концепция.”

Според Румен Овчаров през последните месеци Българска социалистическа партия доста ясно осъществя лява политика и напомни признатите минимална работна заплата, безвъзмездни учебници и еднократна помощ за възпитаници по самодейност на парламентарната група на левицата.

“Никой няма право да твърди, че Българска социалистическа партия не е лява партия”, безапелационен бе той.

“Второто значимо нещо, което Българска социалистическа партия направи - тя единствена предложи работеща формула за излаз от политическия блокаж”, уточни Овчаров.

По неговите думи изходът не е в лепенето на етикети, а в извеждането напред на 4-5 съответни целта, които да се свършат в избрани периоди.

“Ако не излезем от този коловоз и не се опитаме да сменим модела, по който желаеме да сменим модела, по който желаеме да съставим държавно управление - нещо, което беше препоръчано от Българска социалистическа партия - ние ще влезем в идващите избори”, предизвести Румен Овчаров.

“Много хора направиха по този начин Българска социалистическа партия да бъде трансформира от индивид в политиката в обект на политиката. Преди 2 години на Българска социалистическа партия ѝ беше лишен от главния политически актив, че беше съществена съпротива на ГЕРБ. Това беше направено с целенасочени дейности на избрани хора, които и в този момент се пробват да се избавят БСП”, сподели още социалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР