Изключително съм горд... трудно е да се създават работни места

...
Изключително съм горд... трудно е да се създават работни места
Коментари Харесай

Макрон не се признва за виновен за Uber: Бих го направил отново утре и вдругиден

" Изключително съм горделив... мъчно е да се основават работни места без компании и без бизнесмени ", съобщи Макрон пред кореспонденти в Югоизточна Франция. " Бих го направил още веднъж на следващия ден и вдругиден ", заяви още Нова телевизия.

В понеделник центристът, подкрепящ бизнеса, бе подложен на обстрел от съперниците си след следствия на вестниците „ Le Monde” и „ The Guardian”, които разкриха многократни диалози сред Макрон и Uber по отношение на активността на групата във Франция.

„ Le Monde” заяви, че Макрон е бил " повече от покровител, съвсем сътрудник " на спорната американска компания, като е предложил да помогне в лобистките старания за оформяне на законодателството и заобикаляне на рестриктивните френски разпореждания.

" Ние сътворяваме някаква атмосфера, в която да се срещаш с ръководителите на компании, изключително на задгранични, е нещо неприятно. Но аз го признавам изцяло ", сподели Макрон.

" Виждал съм се с ръководители на компании. Какъв потрес! Виждах ги, постоянно е било публично, с моите помощници, и съм горделив. Ако те са основали работни места във Франция, то аз съм супер горделив от това ".

Вестниците обаче настояват, че някои от срещите с управлението на Uber не са били записани в формалния график на Макрон и са се състояли без знанието на други членове на тогавашното социалистическо държавно управление.

44-годишният президент акцентира, че не е обезпокоен от разкритията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР