Изключително рядка бяла камила е била заснета в резерват в

...
Изключително рядка бяла камила е била заснета в резерват в
Коментари Харесай

Заснеха рядка бяла камила в Китай

Изключително рядка бяла камила е била снимана в резерват в Китай, написа в. Daily Star.

Невероятната панорама е снимана в народен парк в страната. Смята се, че това е първият път, в който камера запечатва толкоз рядко животно. Специалистите изясняват, че белият му цвят се дължи на изчезнал ген.

Служители на Националния резерват за диви камили " Ананба " считат, че за първи път в света е видяна камила с напълно бяла четина.

Впечатляващите фрагменти демонстрират 11 камили, които идват на водопой. Бялото животно се откроява измежду тях като " инфектиран палец ".

Експертите означават, че е извънредно за животни с бяла четина или албиноси да доближават зрялост в естествена среда, защото цветът им ги прави елементарно откриваеми за хищници.

Уан Синай от Асоциацията за отбрана на диви камили удостоверява, че животното, уловено на камера, " несъмнено е дива камила ". Той изяснява, че изчезнал ген е причина за белия ѝ цвят. Липсата на същия ген се следи и при белите тигри и лъвове.

От асоциацията се надяват на опцията да изучат бялата камила от близко, с цел да открият дали тя е с бледа кожа и розови очи, което значи, че е албинос.

Снимките и фрагментите на бели животни и албиноси са необичайност. Миналата година във Англия беше сниман необичаен фазан албинос. По-рано през същата година за първи път в естествена среда беше видяна чисто бяла панда. Единственият прочут в света орангутан албинос е засечен в естествения му хабитат в Борнео.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР