Изключително рядък компютър Apple-1, подписан от самия Стив Джобс, беше

...
Изключително рядък компютър Apple-1, подписан от самия Стив Джобс, беше
Коментари Харесай

Един от първите компютри на Apple беше продаден за над $500 000

Изключително необичаен компютър Apple-1, подписан от самия Стив Джобс, беше продаден на търг за сумата от $468 750, заяви уеб сайтът digitaltrends. Лотът е един от 50-те редки модела Apple-1, продадени от основателя на компанията на притежателя на The Byte Shop Пол Терел през 1976 година.

Кой е новият притежател все още не е ясно.

Стив Джобс и Стив Возняк сглобяват първите компютри Apple в фамилния гараж. За 10 месеца двамата съумяват да произведат към 200 устройства, 175 от тях продават. В момента е съвсем невероятно да се открие някой от тези компютри.

Продаденият на търг работещ образец Apple-1 е с номер 01-0068 и е принадлежал на колекционера Роджър Вагнер, който го е купил през 2002 година на Фестивала на винтидж компютрите в Калифорния.

Apple-1 беше първият личен компютър с изцяло съединена дънна платка, а дънната платка в този модел е в учудващо положително положение и без съвсем никакви недостатъци. Продадената на търг машина е запазила множеството си истински съставни елементи.

Това неповторимо парче от историята на Apple сигурно не коства малко пари, само че възхищението, което буди сигурно кара човек да оцени какъв брой надалеч са стигнали технологиите през последните няколко десетилетие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР