Изключително противоречива е вече личността на Бенямин Нетаняху. Това заяви

...
Изключително противоречива е вече личността на Бенямин Нетаняху. Това заяви
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Внимателно подбрано проникване и пречистване, дните на този политик обаче вече са преброени

Изключително спорна е към този момент личността на Бенямин Нетаняху. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи. 

" Започвайки своята предизборна акция преди началото на своя мандат, той пристигна с обещанието, че ще увеличи сигурността за всеки един израелски жител. Той се представяше за мощния човек, за индивида, който може дори и с коалиция с крайнодесните националисти от една страна, въпреки това – с армията, да подсигурява Израел да бъде несъкрушима мощ в района и тя да продължава да демонстрира своята мощност. Видя се в действителност, че Израел може да бъде засегнат от своите съперници, може да прокърви и това нанесе един дълготраен имиджов резултат върху това Израел да продължава да се счита за боен водач и от позиция и на разузнаването, което имаше в района ", разяснява Керемедчиев.

По думите му арабско-мюсюлманският свят е в еуфория, тъй като мита за непобедимия Израел се е развенчал: " Много повече такива формирования биха се пробвали да проведат подобен вид интервенции, виждайки триумфа, който имаше нападението на " Хамас “. Така че съгласно мен – да, сега Израел е във война, както разгласи и министър председателят Нетаняху, само че в последна сметка неговите дни съгласно мен са преброени, тъй като след привършване на военните дейности, след отрегулиране,  на спора от парещ още веднъж на замразен, израелските жители ще потърсят сметка на политиките на Нетаняху, които по-скоро бяха разединяващи обществото.

При всички положения, в случай че не след месеци, то след година съгласно мен неговото бъдеще е ясно и то стои отвън дейната политика на Израел ", сподели Милен Кередчиев.

Според него това, което се случва в Близкия изток никога не е пълномащабна интервенция: " Има все по-сериозно навлизане на военна техника и военни в Ивицата Газа, само че тя, както се вижда, по-скоро е в една зона към построените бетонни заграждения, които отделяха Ивицата Газа от израелските територии. По-скоро това е пречистване на периметър, който е по границата на това оборудване. Нищо чудно и е доста допустимо израелската войска да сътвори буферна зона, т.е. зона, в която да няма никакво наличие на палестинци, по цялото продължение на 40-километровата граница сред Газа и израелските територии. Тази интервенция при всички положения е доста деликатно подбрана, тъй като пълномащабната интервенция към момента не е утвърдена и от премиера Нетаняху. А и натискът на Съединени американски щати за възпиране на Израел от такава интервенция също е доста, доста мощен, тъй като в последна сметка тук приказваме на първо място за опция за освобождение на още заложници. Видя се, че с поддръжката на Катар това е допустимо. Така че тук не можем да приказваме за момента за една разгръщаща се интервенция, а по-скоро за навлизане и пречистване, в сравнение с за огромни такива дейности ", изясни Керемедчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР