Изключително остър коментар за визитата на папа Франциск в България

...
Изключително остър коментар за визитата на папа Франциск в България
Коментари Харесай

Дядо Николай: Папата иска да обедини всички църкви, за да посрещне Антихриста

Изключително изострен коментар за визитата на папа Франциск в България направи пловдивският митрополит Николай след днешната архиерейска света литургия в храм „ Свети Георги” в Пловдив, оповестява БНР.

Той назова визитата на Светия отец „ политически акт” и заподозря зад нея стоят тъмни намерения.

„ Посещението на римския папа е политически акт, задачата е да се обединят всички църкви към Рим и, когато пристигна Антихриста, папата да го посрещне”, съобщи митрополита на Пловдив.

По думите му няма по какъв начин православната черква у нас да поддържа сходна аудиенция. „ Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната страна Ватикана, само че никой не може да ни принуди за общо свещенодействие с него”. „ По-добре без часовник в парадайса, в сравнение с с часовник в пъкъла “, сподели отец Николай

От думите му стана ясно още, че той също поддържа обединяването в християнството, само че не по оферти метод. „ Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо обратното”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР