Изключително опитният треньор с богата международна практика Страхил Балов ще

...
Изключително опитният треньор с богата международна практика Страхил Балов ще
Коментари Харесай

Страхил Балов: Имам чувството, че започвам в проект Марица

Изключително опитният треньор с богата интернационална процедура Страхил Балов ще води волейболистките на Локомотив при завръщането на клуба в женското състезание на България след доста години неявяване. Самият Балов прави наново завръщане отпред на Локомотив, откакто води женския отбор преди 13 години. Той съобщи за BGvolleyball.com , че е наслаждение да работи в клуб като Локомотив, със страхотна спортна база, с добре развита детско-юношеска школа и всички предпоставки за бъдещи триумфи с женския отбор:

" Това е повторното ми заръщане в Локомотив. Бях отпред на женския отбор преди 13 години. Имахме сполучлив сезон, за Купата на България тогава победихме Марица. Но това бе краткотраен план и бе преустановен. Преди две години имах диалог с управлението на Локомотив за завръщане, само че тогава одобрих предложение от Русия. Сега отново ме потърсиха с нова покана. Видях капацитета на това младо ядро, което се появи, голямата мотивация на това потомство, с което ще работя. Така в мен надви да не отпътувам за чужбина и да приема това предложение. Поздравям господин Даме Стойков, чудеса е направил със спортната база, съпоставено с преди 13 годин. Тогава всичко бе занемарено, изкъртено, с течове и мизерна остановка. Но в този момент изискванията са отлични ".

" Много работа е свършена с децата и от Бригита Славова и Христина Атанасова. Имам възприятието, че встъпвам в план " Марица ". Трима млади треньори работят с подрастващите и към този момент има доста положителни резултати. Бронзовият орден при 13-годишните девойки, класирането за държавни финали при кадетките, това са единствено резултатите до момента, предстоят още изяви и при прекадетките. Тези неща приказват сами по себе си за страхотната школа в Локомотив. Надявам се в околните 2-3 години дружно да продължим по този начин сполучливо и Локомотив да проработи като Марица ".

" Впечатлен съм от дисциплината в колектива, няма кисела физиономия, няма интриги. Трябва да продължи тази хубава наклонност и считам, че мога да реализира един порядъчен резултат този сезон с дамите. Благодарен съм, че не са ми сложени някакви огромни задания тази година, само че това не ме отпуска, наротив стимулира ме. Отивам на работа на драго сърце и да предам своя дълготраен опит. Благодаря на президента и разгадавам да продъжим тази традиця на съдействие. Благодаря на Христина Атанасова, тя е необикновен помощник-треньор. Капитанът Елина Сандолова я познавам чудесно, тъй като към този момент съм работил с нея. Тя ще поведе това младо ядро. С две думи – работа и труд, това е. Остава да се надяваме макар пандемията, шампионата да се организира и да разгърнем нашия капацитет ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР