Изключително оживена дискусия тече в момента във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg.

...
Изключително оживена дискусия тече в момента във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Кой автомобил е в нарушение и защо?

Изключително оживена полемика тече сега във Facebook, видя Plovdiv24.bg . Причината - обява на Европейския център за транспортни политики. " Тази заран Ви питаме кой автомобил е в нарушаване и за какво? " гласи късият текст към качената картинка.

Ето и единствено два от мненията в обществената мрежа:

- " Червеният е отговорен. Начинът, по който се гледат кръговите в България, са като 2 кръстовища в 1, т.е. един път имаме входовете/изходите, които са едно кръстовище и вътре в самото кръговото, когато се движим.

Което води и до това, че в случай че спорът беше станал на входа - синият щеше да е отговорен. Но в тази ситуация става вътре в кръговото. Съответно и знакът, който виждаме по-назад - не е настоящ за обстановката.

Маркировката споделя, че синият се движи в лентата си, а аленият напуща своята лента и навлиза в тази на синия. Според ЗДвП - сме длъжни да пропуснем ППС в лентата, в която желаеме да навлезем. За това и в България вътре в кръговото имаме обособени знаци на тези, които влизат в кръговото ".

- " Синият автомобил. Има знак пропусни. Кола движеща се във вътрешната лента на кръговото означава, че обикаля в по- огромната му част. Другият автомобил в този момент влиза в кръговото и е задължен да пропусне автомобила във вътрешната лента ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР