Изключително неприятно е, когато сте си осигурили достатъчно часове сън,

...
Изключително неприятно е, когато сте си осигурили достатъчно часове сън,
Коментари Харесай

Защо се събуждате винаги уморени?

Изключително неприятно е, когато сте си обезпечили задоволително часове сън, само че все пак се събуждате изтощени. Особено, в случай че това се случва постоянно или пък всяка заран.

Всички знаем какъв брой значим е сънят за цялостното здраве и естественото действие на организма. Правилото е, че сънят ни оказва помощ да си отпочинем и да стартираме новия ден с задоволително сила. Защо обаче не всеки път се случва това? Какви могат да бъдат аргументите за това да се събуждате изтощени?
Инерция на съня
Ако в никакъв случай не сте чували за това, инерцията на съня е термин, характеризиращ типичната утринна унесеност. Инерцията на съня може да бъде причина да се почувствате леко дезориентирани, когато се събуждате. Просто мозъкът ви към момента не се е събудил. Проучвания демонстрират, че кръвотокът в мозъка е по-бавен до 30 минути след пробуждане спрямо преди заспиване. Усещането за унесеност продължава от 15 минути до един час за множеството хора, само че други могат да са подвластни на него в продължение на няколко часа. Инерцията на съня нормално продължава по-дълго след нощи с непълен сън, изключително в случай че тези нощи са поредни. Освен това в множеството случаи инерцията на съня изчезва с напредването на деня, до момента в който по-упоритото безсилие може да продължи през целия ден - постоянно облекчаващо се единствено от повече сън или сънливост.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР