Изключително нагла кражба е извършена от храма „Св. Николай“ в

...
Изключително нагла кражба е извършена от храма „Св. Николай“ в
Коментари Харесай

Невиждано светотатство! Бандит обра църква във Враца и се изходи в нея /снимки/

Изключително нагла кражба е осъществена от храма „ Св. Николай “ в центъра на Враца, научи първо организация BulNews. Бандит е отмъкнал пари от касата на храма, само че това не е най-фрапиращото в тази ситуация. След като отнесъл даренията, безбожникът се изходил по огромна потребност.
Светотатството е осъществено нощес, откакто храмът бил заключен. Липсата пък била открита рано тази заран от дамата, поддържаща църквата.
„ Църквата беше заключена, отключих и потеглих да изключвам СОТ-а. В този миг видях, че кутията за охранителната система е изтръгната от стената и виси. В този миг се обърнах и завчас излязох от църквата. Служител на охранителната компания стоеше на няколко метра и аз го извиках и му споделих, че някой е влизал в храма. Той се обади на сътрудниците си и по-късно на място дойдоха служители на реда “, описа служителката в храма.
Фирмата, която охранява църквата, е ВИП Секюрити, а офисът й е единствено на 20 метра от входа. Остава мистерия по какъв начин сензорите на охранителната система не са се задействали, до момента в който обирджията е тършувал напълно несмущаван в божия дом.
Духовници допускат, че крадецът е бил заключен вътре. Най-вероятно бил скрил на втория етаж и е изчакал чиновниците да си тръгнат. Докато чакал обаче природата го призовала и той се изходил в ъгъла, на сантиметри от икона.
След като видял, че теренът е чист отишъл до охранителната система и я обезвредил. Хитрият апаш взел връзка с ключове от стаята на дамите, които продават свещи. След няколко опита нацелил ключа на касата, отворил я и отмъкнал от там 150 лв.. В сейфа бандитът намерил и аварийния ключ от страничната врата на храма. Така напълно несмущаван отворил, излязъл и по-късно още веднъж заключил вратата на църквата.
На сутринта полицията почнала оглед на местопроизшествието. Именно ченгетата се натъкнали на вонящата находка. Тя била открита от служителите на реда, които се качили да огледат втория етаж.
Служителите в храма споделиха, че това не е първата кражба на пари, само че до момента никой не се е осмелявал да направи сходно осквернение, като се изходи до иконите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР