Изключително малко хора разбират смисъла на играта с кучето, а

...
Изключително малко хора разбират смисъла на играта с кучето, а
Коментари Харесай

Защо играта с кучето е толкова важна?

Изключително малко хора схващат смисъла на играта с кучето, а още по-малко имат визия по какъв начин структурирано да се подкрепи интереса към нея, тъй че тя да не води до спор. Други пък вършат неточност да стартират с успореден надзор, който при някои кучета може да докара до спор, а при други до загуба на интерес. Ако приемем, че играта ще е наш главен спомагателен инструмент, това значи просто да го изхабим и загубим.

Защо играта е толкоз значима?

Защото тя е методът, по който кучетата учат и се приготвят за живота. Играта " куче-куче " постоянно е с конкурентен темперамент. Обаче играта " човек-куче " е партньорска, като акцентът е и върху умелата менторска роля на индивида.

На пръв взор радостната игра, в която преследвате кучето, което е спечелило играчка /пръчка, която безусловно не предлагам, само че всеобщо хората употребяват пръчки/, ви трансформира в съперник и се оказва, че играете игра като куче, с куче.

Да сте забелязали, по този начин преследвайки се кучета, притежаващият играчката да спре и да я предложи на преследващия?

Вероятно сте били очевидци и на зародили свади сред играещи кучета, преследващи се за играчка. Да, тъй като в живота тъкмо с тази игра се приготвят да печелят плячка, с цел да оцелеят /атавистичен инстинкт/. Докато сте се радвали, че кучето ви играе и ще се измори, без ваше присъединяване, в един миг изпадате в обстановка да спасявате вашето или другото куче.

Трябва да не се играе конкурентно, да се развият и употребяват инстинктите, тъй че кучето да учи безконфликтно, като се стигне до по този начин стремежи надзор над инстинктите.

Това естествено е доста общо казано и поради възрастта, породната специфичност, генетична съдба и основан предходен опит се структурират упражненията.

Ако се чудите за какво ви е тази игра, ще ви кажем, че когато сте стигнали стадия на съвършена централизация, фокусиране и надзор, ще разполагате с инструмент, с който ще помагате на кучето си да пренебрегва дразнители и тласъци. В градска среда те са извънредно доста и подобен инструмент е извънредно необходим и потребен.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР