Изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на меломаните

...
Изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на меломаните
Коментари Харесай

Васил Петров празнува рождения си ден в Пловдив

Изключително преживяване за феновете на джаза и изобщо на меломаните предлага емблемата на българския джаз - Васил Петров. На 30 април от 20 ч. в Пловдив ивент център той ще показа новата концертна стратегия " Световни шлагери в симфоничен джаз " с един от водещите оркестри в страната - Врачанската филхармония, дирижиран от маестро Христо Павлов. Кастингът на оркестъра е извънреден. Маестро Христо Павлов е подбрал брилянтни музиканти от 14 страни - Съединени американски щати, Англия, Корея, Украйна, Русия, Турция, Сърбия, Молдова, Италия, Испания, Колумбия, Азербайджан, Албания и, несъмнено, България. Джаз линията в концерта държат топ музикантите от Пловдивската джаз сцена - Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани. 
Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще създадат дуети, а тя ще се показа и с кино тематики, наградени с " Оскар ". Вторият посетител е младата надарена певица и пианистка, изгряващата звезда Валерия Стоянова. 
В концерта " Световни шлагери в симфоничен джаз " Васил Петров съчетава суингиращата сила на джаз групата с изисканото и сантиментално звучене на огромния оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и непредвидени импровизации. Проектът смесва суинг, класика, джаз и боса нова музика, и симфонично звучене на безконечните класики, трансформирало се в запазена марка на Васил Петров. В нов прочит ще показа " Besame mucho ", " Soldier of fortune ", " Caravan ", " I was made for loving you ", " Yesterday ", неговите шлагери като " Подслон в дъжда " в памет на джазмена Васил Пармаков и други. 
Концертът е във връзка Международния ден на джаза и рожден ден на Васил Петров. Това ще бъде и специфичен рожден ден за него - честван с другари и с хора, които обичат това, което прави, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен управител. 
Страницата приготви Вилиана СЕМЕРДЖИЕВА
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР