Изключително интересно се развива шампионата в група А от Висшата

...
Изключително интересно се развива шампионата в група А от Висшата
Коментари Харесай

Славия излезе на върха в Група А от Висшата лига

Изключително забавно се развива шампионата в група А от Висшата лига, като през миналите три кръга водачите в класирането непрестанно се сменят, а интригата за върха се резервира. Тимът на Славия пък бележи същински напредък, като към този момент е новият отличник в групата.

Волейболистите на Славия, водени от Северин Димитров надиграха като посетители Ботев (Луковит) с 3:1 (25:16, 25:18, 22:25, 25:20) в мач от предпоследния тринадесети кръг на шампионата. Така славистите повалиха досегашният лидер и го изместиха от върха. С този триумф Славия записа десета победа, като с три загуби и 31 точки към този момент заема първо място в група А. Съставът на Луковит отстъпи на трето място с 10 победи, три загуби и 26 точки

Втора позиция в групата резервира отборът на Звездец (Горна малина) който надигра като хазаин Град (Белоградчик) с 3:1 (27:25, 21:25, 25:21, 25:14). С този триумф представителите на Горна Малина имат същия актив, както Славия 10 победи и три загуби, само че отстъпват на втора позиция с 2 точки по-малко, като имат 29 точки. Отборът на Белоградчик заема четвърто място със седем победи, шест загуби и 24 точки.


През този сезон втората фаза ще бъде под формата на крайна четворка, като за нея се класират първите два отбора от всяка група. Равнопоставеността на призьорите в група А резервира интригата до дъно и едвам след мачовете от последния кръг ще стане ясно окончателната класификация на тимовете и кои ще продължат на полуфинали.
Интересните развои в този кръг не свършват дотук, като възходяща линия напоследък демонстрира тимът на Ботев (Ихтиман), който записа втора победа в шампионата. Ихтиманци, водени от Петко Карабонев победиха като домакини Сливнишки воин (Сливница) с 3:1 (27:25, 21:25, 25:23, 25:8) и зарадваха с нов триумф своите почитатели. С това Ботев се изкачи едно ходило по-нагоре в таблицата и към този момент е на седмо място, с две победи, единадесет загуби и 10 точки.


С победа се поздрави и тимът на Тетевен Волей, който надигра като посетител Изгрев (Ябланица) с 3:1 (18:25, 25:21, 25:23, 25:21). Така „ зелените “ заемат шесто място, с пет победи, осем загуби и 14 точки. След провалянето съставът на Ябланица заема последното, осмо място в групата.

Програма, резултати и краткотрайно класиране в група А вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР