Изключително интересен резултат излезе като голяма публикация, че част от

...
Изключително интересен резултат излезе като голяма публикация, че част от
Коментари Харесай

Проф. Георгиев обясни кои кардио лекарствата предпазват от К-19

Изключително забавен резултат излезе като огромна обява, че част от медикаментите против холестерола, които изписваме на заболели с атеросклеротични болести, работят протективно при ковид, тъй като коронавирусната зараза е еднотелна болест.

Коронавирусът със своите действия работи върху повърхността на кръвоносния съд, върху тази част, която тапицира съда. Това съобщи пред Българска национална телевизия началникът на клиниката по кардиология в Националната кардиологична болница проф. доктор Борислав Георгиев.

Той посочи, че са излезли голям брой изявления, че тези медикаменти повреждат организма, а хората би трябвало да схванат, че в действителност са потребни.

Според кардиолога, всички инфекции работят по подобен метод върху сърдечно-съдовата система. Това е температурното положение, така наречен фебрилитет. Там се засилва тахикардията - ускорена сърдечна периодичност, хората, които са с исхемична болест или със сърдечна непълнота, ускорената сърдечна периодичност дестабилизира организма, обостря заболяването, изясни той.

Професорът обясни, че при ковид се поврежда съсирването.

"Когато се появиха първите изявления, персонално аз доста се изплаших, тъй като се появява на скенера една находка, която ние виждаме при някои доста редки сърдечно-съдови болести. И това демонстрира, че има микротромбози. Затова в лечебните заведения се вкарва антикоагулацията, разреждането на кръвта ", разяснява проф. Георгиев.

Според него септември-октомври е най-хубавият интервал за противогрипната ваксина, когато към момента е топло и няма други вируси.

"Съветвам моите сътрудници да ревизират в уеб страницата на Националния институт по заразни и паразитни заболявания по кое време ще се афишира грипната зараза. Това е най-хубавата профилактика на грипа, наложила се през последните няколко десетилетия.

Тази профилактика, от позиция на сърдечно-съдовата система, е по-добра в сравнение с да вземем за пример, профилактиката за изострен инфаркт, от някои от стандартните положения - прекъсване на тютюнопушенето, банкет на някои лекарства. До 50% може да намалее болестността и смъртността от сърдечно-съдови затруднения от грип ", безапелационен беше кардиологът.

Професорът посочи, че противогрипната ваксина не е 100% да не се разболееш. Но в случай че човек се разболее, прекарва заболяването доста леко, на крайник, отстранява инфекциите, пневмониите от грипа, които пък дават отражение върху сърдечно-съдовата система.

"Тази година в програмата, която е за възрастните хора над 65 години, са увеличени имунизациите с 50%. В момента са 180 000. Много хубаво би било, в случай че популацията бъде сега имунизирано, да не се върнат ваксини, което е неприятно. Миналата година са върнати.

В България имаше голям проблем през последните повече от 10 години. В момента, в който стартирахме акцията за разясняването на популацията за противогрипната ваксина, се явяваха антиваксъри, които започнаха да изясняват, че е рискова, че няма да свърши работа, и е имало години, когато е унищожавана ваксина след акцията ", разяснява още проф. Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР