Изключително грозни сцени са се разиграли на мача между отборите

...
Изключително грозни сцени са се разиграли на мача между отборите
Коментари Харесай

Жесток побой на детски мач по футбол в Девня, разказът за случилото се е покъртителен

Изключително грозни подиуми са се разиграли на мача сред тимовете на Девня и Атлетик (Шумен) от детската Зонална група по футбол във Варна при родените през 2003 година, описа пред Българска телеграфна агенция ръководителят на шуменския клуб Стойко Стойков. По думите му на домакинските мачове на Девня в кв. " Повеляново " сходни осъществявания се случват постоянно, написа Блиц.

По принцип отборът на Девня играе постоянно с по-големи деца от допустимата възраст, което ги прави нередовни. Миналата година те счупили всички върхове, откакто при набор 2003 пуснали момче, което е родено през 1999 година и даже играе и за мъжкия отбор. През този сезон също имало няколко момчета, които са с 1-2 години по-големи от възрастта.

Мачът се играл на 7 октомври (събота) и почнал с непрестанни обиди, хули, псувни и закани на полова основа от страна на публиката на домакините и най-много на двама от тях. В 30-ата минута при фаул покрай тъчлинията едно от момчетата от Девня, очевидно по-голямо и с физика на състезател от силовите спортове, удря пестник на момче от Атлетик (Шумен). Веднага по-късно други играчи от отбора на домакините атакуват шуменските момчета, публиката също влиза на терена.

Треньорът на Атлетик (Шумен) Захари Димитров и президентът Стойко Стойков също влизат на терена, само че с цел да изтеглят децата и да ги отведат към съблекалнята. Веднага по-късно те звънят по телефона и на секретаря на Зоналния съвет на БФС във Варна, някогашният арбитър Пламен Хаджийски. След това от Атлетик (Шумен) внесли и тъжба до Зоналния съвет и се надяват на реакция, тъй като те са следващият пострадал тим от мачовете в Девня.

" Господа, този път жалбата ни няма да е за нередовни състезатели, макар че за кой ли път тимът на Девня не съблюдава разпоредбите и пусна в игра четирима състезатели от 2002 година при позволени трима, само че си разреши даже да пусне и един роден 2001 година, което демонстрира, че този тим няма място във футбола. Всички тимове от района знаят, че ФК Девня играе непрекъснато с нередовни състезатели. Изброявам въпросните футболисти и спирам с тази тематика - Гоги Георгиев 2002 година Илкер 2002 година Евгени Ангелов 2002 година Анатоли Ганев 2002 година и Стилиян Русев 2001 година всички почнали във въпросния мач. Изпращам фотография от мача на Пламен Хаджийски. Ще ви срещна в резюме с нещастието, която се разигра по време на цялото първо и само за мача полувреме. Още след първия сигнал 20 фена и за жал родители, обсипваха нашите деца с обиди, хули и закани. Приканваха за груби прояви момчетата от Девня. Въпросните господа от феновете, всеки ходил на мач в Девня ги знае, двама братя, които се занимават и с мъжкия тим. На терена обаче всичко беше умерено с красива игра и от двата тима, преди да се стигне до 30-ата на мача при резултат 2:0 за домакините. 

Един безопасен фаул край тъчлинията, при който две момчета се сбутаха за топката. Настъпи същинска драма, съпроводена с нечовечен побой над наши двама играчи. Имаше удари, ритници, свалени на замята наши играчи. Побоя стартира Анатоли Дамянов. Капитанът на Девня Евгени Ангелов, с 3 номер, пробяга цялото игрище и стартира с удари номер 17 Стилиян Русев. На терена нахлуха и въпросните футболни идиоти от публиката. Издърпахме колкото можахме нашият тим встрани и им казахме да се прибират в съблеканята като в това време заканите продължиха към треньорите с чупене на зъби и ръце.

Захари Димитров мигновено осведоми по телефона Пламен Хаджийски за протичащото се. Незнам какъв отчет е написал дежурният пратеник, само че се колебая, че би желал да участва на сходни подиуми, и то на детски мач. Съдиите ни върнаха картотеките и споделиха, че за жал по този начин става постоянно на този стадион. Искам да поздравя треньора на Девня, който се намеси бързо в мелето, издърпа побойниците и даже самичък шамароса виновния за това Анатоли Ганев. Единственият въпрос сега е би трябвало ли да има футбол в Девня откакто и на детски мач има свирепост и принуждение? ", се споделя в жалбата на Атлетик (Шумен).

" И какъв брой мача би трябвало да изиграе Девня с подправени картотеки, с цел да се извади от групата? Надяваме се на съответни и незабавни ограничения от Зоналния съвет на БФС, гр. Варна. В противоположен случай присъединяване ни в шампионата става безсмислено, откакто за втора поредна година точно с ФК Девня се случват тези истории. Отборите на Хитрино, Велики Преслав и Суворово също са ощетявани, само че единствено установяват ", добави писмото си до Българска телеграфна агенция Стойко Стойков.

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР