Изключително горд съм да чуя от всички официални лица, с

...
Изключително горд съм да чуя от всички официални лица, с
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Горд съм с признанието за българския военен контингент в Босна и Херцеговина

Изключително горделив съм да чуя от всички публични лица, с които се срещнах в Босна и Херцеговина, думи на признателност и благодарност за вашето присъединяване в интервенция „ Алтеа “.

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов на среща през днешния ден с българските военнослужещи, които вземат участие в интервенцията на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина. Той им благодари за тяхното почтено и съзнателно осъществяване на дилемите в интервенцията, която е от основно значение за стабилността в Европа. „ Преди 14 години и аз бях на задача в Ирак и зная какво напрежение е да си надалеч от околните и фамилията си и да изпълняваш отговорно отговорностите си отвън страната “, означи министър Стоянов.

Добрата подготовка на българския контингент и отличното показване в интервенция „ Алтеа “ открои и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на срещата с бойците.

Военнослужещите сложиха въпроси, свързани с командировъчните, които получават за присъединяване в интервенцията в Босна и Херцеговина. Министър Стоянов пое ангажимент да направи всичко допустимо в границите на своя мандат за тяхното актуализиране.

Професионалното осъществяване на дилемите от българския боен контингент беше оценено високо на срещите на министър Стоянов с командващия на интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден военачалник Памела МакГаха. Акцент в диалозите беше подложен на ролята на интервенцията за стабилността и сигурността в Босна и Херцеговина и в целия район на Западните Балкани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР