Изключените от БСП преди година на заседанието на 50-тия конгрес

...
Изключените от БСП преди година на заседанието на 50-тия конгрес
Коментари Харесай

Изключените преди година от БСП софийски социалисти подкрепят позицията на членовете на НС

" Изключените " от Българска социалистическа партия преди година на съвещанието на 50-тия конгрес софийски социалисти оповестиха в декларация, че поддържат позицията на 55-те членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия със заглавие " Да спасим Българска социалистическа партия и социалистическата концепция! ". Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров и Валери Жаблянов декларират, че се причисляват към настояването на членовете на Националния съвет за възобновяване в живота на партията на демократичните правила и нормите на социалистическия морал.

" Ние бяхме " изключени " от Българска социалистическа партия по време на съвещанието на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия на 11 февруари 2023 година с операции и при очевидна липса на кворум, както и на гласуващи " За ", при нарушение на Устава на Българска социалистическа партия, без политически причини и полемика всъщност, с фалшификации, очевидци на които станаха освен делегатите на конгреса, само че и всички наблюдаващи неговата работа по малкия екран и в обществените мрежи, декларират те в позицията си.

Ние не приехме това решение и в продължение на месеци правихме всичко допустимо то да бъде оповестено за невалидно. Получихме поддръжката на организациите, в които членуваме, ГКК на Българска социалистическа партия в София се разгласи в наша поддръжка, само че ОПКК на Българска социалистическа партия отхвърли да го анулира. Самото " решение " на конгреса не ни бе предоставено персонално и не бе оповестено, с цел да не бъде оспорено, в това число и пред съда. Тези от нас, които са членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на ОПКК на Българска социалистическа партия, бяхме извадени от описите им, само че не бяхме отстранени юридически от състава им посредством актуализиране на правосъдната регистрация на Българска социалистическа партия.

С тази правосъдна регистрация партията взе участие в изборите през 2023 година, което е индиректно самопризнание от страна на управлението, че нашето изключване е противоуставно, а отстраняването ни от работата на управителните органи на партията - непозволено. Което на собствен ред в допълнение поддържа изказванието на подписалите позицията, че доста от съвещанията на Народно събрание на Българска социалистическа партия и взетите от него решения са опорочени.
Независимо от непозволеното ни изключване, ние не сме престанали да участваме в политическия живот и да отстояваме социалистическата концепция. Ето за какво в този момент, откакто изчакахме да измине избраната от Устава на Българска социалистическа партия една година от другояче противоуставното " решение ", ние заявяваме, че възвръщаме уставно нашето участие в партията и дейното си присъединяване в работата на управителните органи, в които бяхме определени на първото съвещание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия през 2020 година ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР