Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на

...
Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на
Коментари Харесай

81% от българите искат оставката на Валери Симеонов, сочи проучване

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания би трябвало да стане мотив за неговата оставка. Това считат 81% от участниците в телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл”, извършен сред 27 октомври и 2 ноември измежду 800 души в страната.

Единствено последователите на „ Обединени патриоти” в болшинството си (60%) считат, че водачът на НФСБ би трябвало да остане в държавното управление. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „ за “ и към 40% - „ срещу “.

Симпатизантите на Българска социалистическа партия упорстват и за оставка на държавното управление, а тези, които не биха дали своят вот за никого, са разграничени в мненията си.

Практически всички пластове на обществото намират, че министър председателят Борисов е виновен за обстановката към Валери Симеонов. Единствено последователите на ГЕРБ са на противоположното мнение, а последователите на Обединените патриоти са разграничени по тази тематика, съобщи bTV.

„ Обществото явно мъчно ще одобри бездейност от страна на премиера и търси от него отговорност като началник на държавното управление. Българите очевидно чакат уволняване и забавянето носи вреда за Борисов”, показват създателите на проучването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР