Изказването на президентът Румен Радев по отношение на Крим не

...
Изказването на президентът Румен Радев по отношение на Крим не
Коментари Харесай

Керемедчиев: Изказването на Радев за Крим бе предизборен ход

Изказването на президентът Румен Радев във връзка с Крим не е внезапно , а по-скоро витиевато и предопределено за вътрешна приложимост . Това сподели за News.bg някогашният заместител министър на външните работи Милен Керемедчиев .

Припомняме, че във връзка с анексираната през 2014 година от Руската федерация територия Крим, изречена в границите на дебата преди втория тур на изборите, , като се стигна и до . В следствие в с което удостовери формалната държавна позиция, че анексията е противозаконен акт макар фактическо състояние сега.

По думите на Керемедчиев изявлението на президента е изцяло съзнателно и тъкмо таргетирано към избран профил гласоподаватели дни преди изборите. " Тезата на президента беше, че за момента Крим е съветски, което е действителната обстановка. "

" Украйна обаче реагира много мъчително . От няколко години страната се усеща предадена както от Съединени американски щати, по този начин и от страните от Западна Европа, политиката на президента Байдън се разграничава радикално от тази на Доналд Тръмп, който стоеше компактно зад Украйна. За да получи обща поддръжка против главния си зложелател, който е Китай, Байдън позволи завършването на Северен поток - 2, чието неслучване е от витално значение за Украйна ", разяснява анализаторът.

От своя страна е показателна за политиката на Вашингтон по отношение на България в бъдеще, още повече и предвид на апела на двама американски конгресмени, насочен преди дни страната ни да позволи разногласието със Северна Македония до Нова година , уточни той. " Следващите 6 месеца ръководител на Европейския съвет ще е Франция, чиито съществени цели ще са основаване на общи европейски въоръжени сили, сигурността, опцията за противопоставяне на коронавирус рецесията, Планът за възобновяване и резистентност, като Западните Балкани няма да са толкоз във фокус. Именно по тази причина, който да освети този район . А той е извънредно значим за тях от позиция опълчването с Китай и Русия. "

Въпреки относителното стопляне на връзките сред Брюксел и Москва в последните години, Европа в никакъв случай няма да изтъргува Крим против газ, безапелационен е Керемедчиев. " Европа ще продължава да заплаща за газ, а Путин ще употребява зимата, с цел да извива ръце. Дойде ли зима той вади главния си коз - газовите доставки ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР