Изказването на президент Ердоган за душевните граници на Турция, които

...
Изказването на президент Ердоган за душевните граници на Турция, които
Коментари Харесай

Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България

„ Изказването на президент Ердоган за душевните граници на Турция, които се простират до Кърджали, е следващата провокация към суверенитета и националната целокупност на България. Това е безусловно недопустимо за нас. Кърджали е България. Кърджали е и духовната столица на Източните Родопи “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в Кърджали, оповестиха от партията. „ Обявяваме се срещу намесата на непознати страни във вътрешните каузи на България “, акцентира тя. По нейните думи позицията на президента Ердоган е в прорез с интернационалното право и правилата за добросъседство. „ Настояваме на срещата, която се чака да бъде на 26.03 в България, такава безапелационна позиция да бъде декларирана от министър-председателя на България – за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност на страната. Призоваваме го в ролята му на медиатор сред Европейски Съюз и Турция, да мисли преди всичко за народа си и националния суверенитет на България “, сподели още Нинова. Тя настоя на тази среща да се сложи и въпросът за компенсацията на тракийските бежанци. „ През 2008 г, по искане на нашите депутати Маруся Любчева и Евгени Кирилов, е призната резолюция на Екологичен потенциал за споразумяване на двустранните разногласия, в това число споразумяване на тракийския въпрос. Очакваме на срещата на 26-и това да бъде сложено изрично от българското правителство”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
 2018-3-19-ninova  2018-3-19-ninova-1  2018-3-19-ninova-2
„ Обединихме се върху един общ проблем на общините в област Кърджали и бих желала да се обърна към всички сътрудници политици: Спрете да разделяте народа по всички линии ”, прикани Корнелия Нинова. Тя изясни, че едни партии разделят хората по религия и език, други-на такива, които са с ГЕРБ и срещу тях. „ Стигна се даже до различно честване на национални, християнски празници. Такова разделяне сред народа ни е незапомнено в смесените региони от доста години ”, безапелационна бе Нинова. Тя съобщи, че това се прави в полза на партии и с политически цели, само че е убийствено за българския народ. „ Имаме задоволително общи проблеми, които ни сплотяват. Регионът е заседнал в беднотия, неприятно качество на обучение и опазване на здравето, липса на работа, демографска злополука. Това са огромните тематики на деня. Нека спрем с разделянето и дано да решаваме действителните проблеми на хората. Това ще помогне на всички ни и на страната ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР