Изказването на македонския премиер бе крайно нелепо. Каквото един човек

...
Изказването на македонския премиер бе крайно нелепо. Каквото един човек
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: В РС Македония има свиреп антибългаризъм, обществото им е отровено

Изказването на македонския министър председател бе извънредно неуместно. Каквото един човек или един общественик направи против себе си и Господ не може. Има задоволително рационални хора в Европа, които знаят какво се случва. Той самичък се изложи. Не допусках, че толкоз безочливо може да се държи един общественик. Това съобщи проф. Кирил Топалов член на смесената българо-македонската комисия по исторически и просветителни въпроси в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия по отношение на изявленията на министър председателят и президентът на Република Северна Македония - Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1012
„ Наред с обособените обстоятелства, които тълкуваме, ние все по-често и тъжно вършим следния извод - фактът, че в тази страна, с цел да се харесаш за президент, или да хареса партията ти, би трябвало да разчиташ на яростен, скотски антибългаризъм. Това значи, че обществото им е отровено, добави проф. Топалов.

По думите му всички наши институции реагирали безусловно съответно. „ Остро и твърдо. Нашето общество реагира доста съответно и даде много корав отпор ", сподели още той. 

„ Същият напън, какъвто се упражнява върху нас, се оказваше и върху Гърция, с цел да не стопират Македония по европейския И път. Те не ги признаваха като страна, назоваха ги единствено Скопие. Ние не посягаме по никакъв метод против тяхната еднаквост “, заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР