Изказването на иранския президент Ебрахим Раиси, че има някои признаци,

...
Изказването на иранския президент Ебрахим Раиси, че има някои признаци,
Коментари Харесай

Изказване на иранския президент за Холокоста предизвика възмущение в Израел

Изказването на иранския президент Ебрахим Раиси, че " има някои признаци ", че Холокост е имало, само че въпросът претендирал повече изследвания, провокира мощно отвращение в Израел. Представители на израелските управляващи окачествиха думите му като антисемитско отказване на Холокоста, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът на Иран Ебрахим Раиси сподели това в изявление за предаването " 60 минути " на американската телевизия Си Би Ес преди визитата си в Ню Йорк за присъединяване в годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. В отговор на въпрос дали счита, че Холокост фактически е имало, Раиси отвърна, че " има някои признаци, че е имало ".

" Ако в действителност е по този начин, значи би трябвало да се разреши въпросът да се проверява и изследва ", сподели още той.

Скоро откакто изявлението бе излъчено, в Израел, където живеят десетки хиляди оживели от Холокоста, се надигна отвращение. Председателят на израелския мемориален център на Холокоста " Яд Вашем " назова Раиси " презрян антисемит ".

" Дори единствено слагането под подозрение на съществуването на Холокоста е една от най-отвратителните прояви на антисемитизъм ", сподели Дани Даян.

Израелският министър-председател Яир Лапид, чийто починал татко е оживял от Холокоста, качи в Туитър поредност фотоси от геноцида, изобразяващи подиуми на смут и съпроводени от късия коментар: " Някои признаци ".

Израелският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан също разкритикува изявлението на Раиси и го дефинира като като " скандално ". Дипломатът прикани генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш да не дава на иранския президент " интернационална естрада, с цел да насажда антисемитизъм и ненавист ".

Раиси ще приказва на 77-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации по-късно тази седмица, което ще бъде и първото му присъединяване на годишния конгрес на международните водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР