Изказването на говорителя на външното министерство на Руската федерация Мария

...
Изказването на говорителя на външното министерство на Руската федерация Мария
Коментари Харесай

Външно отговори на Захарова: Пропагандна реторика

Изказването на представителя на външното министерство на Руската федерация Мария Захарова от сряда, че решението за изпращане на военна помощ за Украйна е следващото неприятелско деяние на София по отношение на Москва и удължава спора, изцяло се вписва в пропагандната изразителност на Русия и не е изненада.

Това съобщи на постоянния брифинг на Министерството на външните работи заместник-министър Костадин Коджабашев .

" Бих желал да напомня, че надалеч преди 3 ноември, след като датира това решение на Народното събрание, България попада в листата на неприятелските страни на Русия, а не противоположното. Освен това представителят на Министерство на външните работи на Руската федерация декларира, че връзките ни са в най-ниската си фаза, само че в това време със заявката си в допълнение ескалира въпросната обстановка. Двустранните връзки в действителност са в най-ниската си фаза, всъщност всякакво съдействие на процедура е прекъснато. Но това се дължи на стартирана от Русия война, която е в несъгласие с устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право и заплашва сигурността освен в района, а в целия свят ", акцентира той.

Коджабашев посочи - България е суверенна държава и всички институционални решения, включително и това на Народното събрание, се " диктуват само от ползите на страната ".

" Не смятам, че е демонстрация на добър звук да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна ", добави заместник-министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР