Изказването му идва в деня на визитата на Кирил Петков

...
Изказването му идва в деня на визитата на Кирил Петков
Коментари Харесай

САЩ: Не планираме санкции срещу България заради спора с РСМ

Изказването му идва в деня на визитата на Кирил Петков в Скопие, където българският министър председател се среща с македонския си сътрудник Димитър Ковачевски. Двамата ще се опитат да изкарат договарянията сред България и РСМ от задънената улица.

" Администрацията на президента Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Оценяваме мощния интерес на Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна съгласуваност с Конгреса по тази тематика. “ - се споделя още в изказването на Прайс.

Реакцията на Вашингтон идва дни, откакто конгресменът Клаудия Тени съобщи в изявление за македонската редакция на " Гласът на Америка ", че България се пробва да наложи своята позиция на Северна Македония и не се преценява с апелите да се откаже от ветото си върху еврочленството на някогашната югорепублика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР