Изказване на Доналд Тръмп за Русия предизвика остра реакция от

...
Изказване на Доналд Тръмп за Русия предизвика остра реакция от
Коментари Харесай

Доналд Тръмп разгневи Белия Дом: Какво каза той за НАТО и Русия?

Изказване на Доналд Тръмп за Русия провокира остра реакция от страна на Белия Дом. Тръмп разгласи, че до момента в който е бил президент е предизвестил съдружник от НАТО, че би насърчил Москва да „ прави каквото си изиска “ със страните от Алианса, които не заплащат вноските си “.

„ Президент на огромна страна се изправи и ме попита: „ Ако ние не платим и Русия ни нападне, вие ще ни отбраните ли? “. Аз му отговорих: „ Няма да платите? Вие нарушител ли сте? Не единствено няма да ви защитя, само че и бих насърчил Русия в този случай да направи каквото си изиска. Трябва да платите “, съобщи Доналд Тръмп.

Според анализаторите това е най-важното дело за институцията от 2000 година насам

От Белия дом дефинираха думите му като „ потресаващи “ и „ ненормални “ и прибавиха, че изказването заплашва американската национална сигурност и световната непоклатимост. Членовете на НАТО са ангажирани с груповата отбрана.

Доналд Тръмп, който е любимец за номинацията на републиканците за президент на идните избори, от дълго време подлага на критика съдружниците и упорства те да усилят разноските си за защита.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР