Изказвам съболезнования на семейството на младежа. Намерени са вещи и

...
Изказвам съболезнования на семейството на младежа. Намерени са вещи и
Коментари Харесай

Тялото на Емил Боев е разпознато. Няма следи от насилие, младият мъж се е удавил

" Изказвам съболезнования на фамилията на младежа. Намерени са движимости и особени белези, които ни дават съображение да предположим, че точно това е тялото на Емил Боев. Същевременно, откакто е открит, същата вечер към 22.30 часа околните са известени от органите на полицията. С позволение на наблюдаващия прокурор са имали опция да видят тялото в " Съдебна медицина " и са го разпознали ", съобщи представителят на прокуратурата Албена Стоилова.

По думите ѝ следва да бъде направена ДНК експертиза, която изрично да удостовери дали това е той.

" При първичния оглед на място не са установени следи от принуждение по тялото. Днес ще бъдат извършени оглед и аутопсия от експерти по правосъдна медицина, в случай че има някаква смяна - ще можем да знаем по-късно ", разяснява още Стоилова.

Попитана за какво чак в този момент е намерено тялото, откакто регионът е бил обхождан, тя отговори следното:

" Не мога да върша такива догатки, само че едно от тях е, че в този момент е изплувало тялото на повърхността, не мога да знам за какво досега не е бил видян ".

Комисар Йордан Николов - заместник-директор на ОДМВР Перник, изясни, че при такива случаи трупът първо потъва и след избран интервал изплува.

" Това зависи от метеорологичните условия, само че някъде сред 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността. Това е повода да не бъде видян, макар че там е неведнъж обхождано и с дронове, и с техника ", акцентира Николов.

Снимка: Скрийншот/Facebook

По думите му към този момент версията за гибелта на Емил Боев е удавяне, само че следва това да бъде изяснено от аутопсията.

Тялото е било видяно през вчерашния ден към 18:45 от човек, който се е разхождал по брега. Той е алармирал на тел. 112. На място е дошъл екип на полицията, който е почнал няколкочасов оглед.

" Периметърът е обхождан неведнъж, само че нямахме опция да направим инспекция на това езеро, тъй като изискванията са доста сложни за елементарни водолази, с които разполагахме. И по тази причина се наложи да се обърнем към Военноморските сили и във вторник трябваше да дойдат такива водолази, които да ревизират това езеро. Положихме оптимално старания за издирването, просто времето в този момент оказа помощ и да спестим тази процедура ", добави още комисар Николов.

По думите на управляващите Емил се е движел и е не е имало никаква спънка той да доближи самичък до езерото. Тялото е относително добре съхранено евентуално поради замръзването на езерото.



25-годишният софиянец изчезна на 28 януари по време на фестивала " Сурва " в миньорския град. Последното известие от телефона на младия мъж гласяло: " Къде си " - и е било изпратено до негов другар към 4 часа сутринта. Видеозаписи от охранителни камери пък разкриха, че Боев е бил във очевидно нетрезво положение.

62 дни стотици доброволци и служители на реда го издирваха, само че без резултат. Майката Иванка Стоянова даже прикани, в случай че синът й е похитен, да бъде върнат, по тази причина фамилията разгласи и парична премия от 100 000 лв..

Малко по-рано беше обявено и че в облеклата на отритото тяло е открита и персоналната карта на Емил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР