Изказвам съболезнования на близките на загиналите. Това е огромна трагедия.

...
Изказвам съболезнования на близките на загиналите. Това е огромна трагедия.
Коментари Харесай

Крум Дончев: Постигнахме съгласие за нов Закон за движение по пътищата и промяна на методиката на обучение

" Изказвам съболезнования на околните на починалите. Това е голяма покруса ". Това съобщи в ефира на BTV Крум Дончев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия във връзка трагичния случай на Автомагистрала " Струма ". Той изясни, че през вчерашния ден са почнали договарянията за съдружно съглашение и " Транспорт " е бил един от първите браншове.

" Като първа точка искахме да бъде сложена пътната сигурност ", сподели той. Социалистът акцентира, че има капацитет от специалисти в съдружната формула и е реализирано обединяване към доста тематики - нов Закон за придвижване по пътищата, образование на подрастващите на пътна сигурност, както и в 11 и 12 клас, смяна на методиката на образование.

" Намираме се в среда, която не е естествената европейска среда на инфраструктура и тя изисква избрани умения от водача, досега, в който тя се приведе в верния тип ", разяснява той.

Дончев акцентира, че е доста значимо по какъв начин водачите се нареждат на пътя и какво ни дава информация къде би трябвало да се нареждаме - маркировката и обозначителните знаци, до каква степен те са сложени на верните места на мястото на случая на Автомагистрала " Струма " би трябвало да открият проверяващите органи.

Крум Дончев разгласи, че на самото място на влизане в паркинга маркировката е изтъркана във вътрешната част на завоя, което значи, че постоянно това е траекторията на завиващите. По думите му това най-вероятно е поради илюзия на смаите водачи. " Трябва да се направи разбор за какво се случват тези произшествия и да се мисли отсега нататък по какъв начин да се вземат мекри, че да се предотвратяват ", заключи Крум Дончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР