Изживейте този живот с цялата си душа и сърце, без

...
Изживейте този живот с цялата си душа и сърце, без
Коментари Харесай

Спрете да планирате живота си и да търсите себе си

Изживейте този живот с цялата си душа и сърце, без да му мислите доста!

Спрете да се пробвате да намерите себе си

Твърдението, че би трябвало да погледнем вътре в себе си и да открием същинската си същина е много известно. Но китайските философи са били скептично настроени към концепцията за същинското " Аз ", изключително към нереалното. Те настояват, че хората са многостранни същества, които се развиват единствено в случай че живеят във външния свят и не се концентрират върху себе си. Личността ни се образува вследствие на нашите дейности: по какъв начин взаимодействаме с други хора, по какъв начин реагираме на нещата, какво вършим.

Вие се държите друго всякога, когато водите диалог с майка си, някой по-млад сътрудник, ортодонт и непосредствен другар. Всички сме комплицирани същества, които всеки ден би трябвало да се оправят със своя тип. И всеки подобен конфликт ни демонстрира една нова позиция.

Кои сме, се дефинира от нашите модели на държание и прочувствена рутина, която се трансформира в табиет за нас. А това също значи, че имаме доста благоприятни условия за това по какъв начин да се държим и какви да станем.

Вижте света като нещо непредвидимо

Свикнали сме да проектираме личната си непроменяемост и непоклатимост върху света към нас. Разбира се, ние разбираме, че животът може да се промени, само че в това време настойчиво продължаваме да одобряваме, че светът е предсказуем и просто би трябвало да разберем по какъв начин да се приспособяваме към него.

Ако човек смята себе си за талантлив в математиката, тогава продължава определения от него научен път. Ако му се коства, че той не може да живее без завършения, това се отразява на търсенето на сътрудник със същите занимания.

Спрете да планирате живота си

Когато планирате, вземате решения въз основа на бъдещата си визия за себе си, а не на това, какви желаете да станете. Няма потребност да се насилвате и да мислите върху значими решения.

Следвайте препоръките на по-мъдрите хора и започнете с елементарни, само че изпълними решения. Така че, в случай че желаете да промените работата, да прекратите връзките или да се преместите, вземането на решение ще бъде доста по-лесно, в случай че изпитате нещо ново в по-малък мащаб.

Бъдете слаби

Ние сме научени още от детството си да бъдем мощни и настойчиви в желанията си. Но съгласно някои мъдреци, слабостта е по-мощна от силата. Тук обаче не приказваме за бездейност. Напротив, би трябвало да осъзнаем, че в този свят всичко е взаимосвързано. И това схващане може да ни помогне да съжителстваме хармонично с други хора.

Хармонията предизвиква способността за въздействие. Така че, вместо да влияете непосредствено на хората, стартирате да забелязвате по какъв начин можете внимателно да измененията обстановката, тъй че те да нямат чувството, че се пробвате да доминирате.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР