Изискването за зелен сертификат в заведенията на открито в зимните

...
Изискването за зелен сертификат в заведенията на открито в зимните
Коментари Харесай

Бизнесът в зимните ни курорти: Без зелен сертификат в заведенията на открито

Изискването за зелен документ в заведенията навън в зимните ни курорти да отпадне, упорстват представители на туристическия отрасъл.

В " Денят стартира " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариян Беляков и специалистът по въпросите на туризма Ивайло Кожухаров обявиха, че ще насочат това искане към новото държавно управление. Кожухаров взе участие и съдружните договаряния в бранш " Туризъм " от името на " ИТН ".

В ефира на Българска национална телевизия представителите на туристическия отрасъл бяха безапелационни, че са оптимисти за новия сезон, който стартира преди броени дни.

След началото на пандемията у нас доминират туристите от България - към 70%-80%.

Миналата година зимните ни курорти са посетени от към 1 милион души, тази година прогнозите са за 200 000-300 000 повече гости, сподели Ивайло Кожухаров. Според него би трябвало да се съсредоточим върху привличането на туристи от чужбина посредством гарантирането на положително обслужване и възстановяване на рекламата на страната ни като туристическа дестинация.

В момента на Пампорово има доста положителни условия за ски като толкоз доста сняг при започване на сезона не е натрупвал през последните десетина години, посочи Беляков. След 28-и декември ще има повишаване на дневната ски-карта и тя ще стане 75 лева От курорта са се пробвали да компенсират по-високата цена като са удължили работното време за лифта и са въвели карта за младежи.

В Банско също са оптимисти за зимния туристически сезон. В " Денят стартира " кметът на града Иван Кадев посочи, че откакто летният сезон беше доста добър, няма причина и новият сезон да не е сполучлив.

Вече има доста резервации в хотелите в града. Традиционно за Нова година има повече интерес от непознати туристи, а за Коледа - от българи, сподели Иванка Банкова, управител на хотел в курорта.

През последните седмици в Банско има доста туристи и от прилежаща Гърция. Те са извънредно дисциплинирани и съблюдават всички правила, регистрира Зорка Тамбукиева от туристическия отрасъл в Банско. Според нея провокациите пред работещите в туризма се менят непрестанно, само че няма нещо, с което да не могат да се оправят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР