Изискването за поставяне под карантина на болен от Ковиди контактните

...
Изискването за поставяне под карантина на болен от Ковиди контактните
Коментари Харесай

Изискването за поставяне под карантина на Ковид болен и контактните му лица не е отменено

Изискването за слагане под карантина на болен от Ковиди контактните му лица не е анулирано. Карантината за болен от Ковид е седем дни, а за контактните му лица е пет дни, споделиха за Българска телеграфна агенция от здравното министерство.

През юлиМинистерството на опазването на здравето предложи да отпаднекарантината за заболели и контактни на тях, като предлагането беше посочено в плана за промени на Закона за здравето. Предложението към момента не е гласувано в Народното събрание.

През последното денонощие в страната са регистрирани 442 случая на Ковид, демонстрират данните на Единния информативен портал. Към момента признатите за лекуване в болница са 352, от които 22 са в интензивни отделения или клиники.

По-рано стана ясно, че стягат ограниченията за надзор за допускане на децата в яслите, детските градини и учебните заведения. Ще се ревизира всяко едно дете за висока температура, болно гърло и други присъщи признаци.

Указанията към този момент са изпратени от Столичната районна здравна ревизия до шефове на учебни заведения и детски градини. Ръст на инфектираните се следи от няколко седмици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР