Изискването таксиметровите автомобили да бъдат жълти може да отпадне, след

...
Изискването таксиметровите автомобили да бъдат жълти може да отпадне, след
Коментари Харесай

Искат да падне изискването такситата да са жълти

Изискването таксиметровите коли да бъдат жълти може да отпадне, откакто бъдат признати законодателни промени срещи противозаконните транспорти. За незабавни промени в Закона за автомобилните транспорти и Наказателния кодекс, с които да бъде комплициран завършек на нерегламентираните транспорти, упорстват от „ Съюз Такси “ в позиция, изпратена до Народното събрание и Министерството на превоза и известията. От браншовата организация предизвестяват, че са подготвени на митинги, в случай че не бъдат признати законодателните им оферти.
Задължителният жълт цвят на такситата би трябвало да остане до приемане на измененията в Закона за автомобилните транспорти, ориентирани против нерегламентираните транспорти, които сега се правят основно от коли с нежълт цвят, показват от сектора.
И сега е неразрешено да бъдат осъществявани таксиметрови, автобусни и товарни транспорти без позволение или лиценз за съответната активност. Но текстовете в законите не са задоволително ефикасни и към момента доста хора правят незаконни транспорти.
В първичния текст е имало концепция да бъдат иззети колите, с които се правят противозаконни транспорти на пасажери или товари, само че от сектора са се отказали, показват от „ Съюз Такси “.
От браншовата организация слагат и въпроса за годините, до които един автомобил може да бъде употребен като такси. Според тях настоящето ограничаване такситата да са до 15-годишни е положително и би трябвало да остане.
Такситата да могат да се движат по бус лентите, упорстват още от „ Съюз Такси “. Според браншовата организация, в случай че такситата бъдат позволени в бус лентите, няма да бъде затруднено придвижването на градския превоз, само че ще бъде облекчено придвижването на колите в останалите ленти и напредването в огромните градове ще стане по-бързо. В множеството страни от Европейски Съюз такситата може да употребяват бус лентите и от сектора упорстват тази процедура да бъде въведена и в България.
Другата смяна, за която упорстват от сектора, е да бъде нараснала санкцията за паркиране на автомобил на стоянка на такси. Предлага се глобата да стане 200 лева, каквато е и за паркиране на инвалидно място.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР