Изисква се кураж да събереш аудитория, в която да са

...
Изисква се кураж да събереш аудитория, в която да са
Коментари Харесай

Искра Михайлова пред строители и кметове: Гледайте хоризонталните програми на ЕС, в тях има предвидени 400 млрд. евро

Изисква се кураж да събереш публика, в която да са показани разнообразни гледни точки. Моята позиция е тази на Европейския парламент. 

На тези, които построяват и пазят общата европейска политика, които осъществят на процедура съществуването на зеления пакт, които изпълват със наличие неговите детайли, които работят сега по пакета „Подготвени за цел 55″. Той ще се отрази извънредно мощно на българската стопанска система, както на всяка европейска стопанска система, само че с това и на строителната промишленост в България и на локалните управляващи. С тези думи евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Искра Михайлова откри форума „Инвестиционните планове. Планът за възобновяване и устойчивост“, проведен от медиите „Стандарт“ и „Строител“ в партньорство с Министерство на регионалното развитие, Камарата на строителите, Камарата на архитектите и Националното съдружие на общините в България.
 Искра Михайлова Форум1
Искра Михайлова е европейски сътрудник на самодейността. Тя и инж. Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите, бяха модератори на полемиката, събрала строителната промишленост и локалните управляващи с вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов и народни представители.

Тази позиция ми разрешава да върша съпоставения какво се случва в България и в другите страни от Европейски Съюз, сподели Искра Михайлова. И акцентира, че сега всички страни членки на съюза са в развой на извънредно амбициозно използване на проектите за възобновяване и резистентност. Това е предизвикването за идващите 2,3,4 години, посочи Михайлова.

Отговорът на обединена Европа на войната в Украйна е явен. И в тази обстановката обединена Европа ще продължи да осъществя своята тактика за напредък и тя е Зеленият пакт. Затова се изисква кураж да се сложи тематиката в днешни дни, още повече когато имаме толкоз доста заболели въпроси в строителния бранш, за които би трябвало да си приказваме намерено. Има и толкоз доста въпроси, свързани с плановете на локалните управляващи, посочи Михайлова, която е зам.-председател на групата „Обнови Европа“ в Европарламента.

Точно поради войната в този момент сме в друго време – би трябвало да има поддръжка за общините, би трябвало да има индексация на плановете, акцентира Михайлова.

Не видях водещата роля на локалните управляващи в Плана за възобновяване и резистентност. Видях доста задължения на централната власт, което ме навежда на мисълта, че ще имаме проблеми в реализацията, сподели още Искра Михайлова.

Планът страда от неналичието на фокус, който би трябвало да даде растеж и подтик на българската стопанска система. В него има очакван сериозен запас, който би трябвало да бъде осъществен и усвоен от строителната промишленост, акцентира Михайлова. Тя прикани локалните управляващи да създадат изчерпателен разбор къде е мястото им в проекта, взаимодействайки си със строителната промишленост.

Дали това взаимоотношение е единствено в реализацията на улично осветяване или може да се види и в развиването на просветителна и здравна инфраструктура, в реализацията на реновирането на сградния фонд, попита Искра Михайлова. И добави: „ Затова сте дружно тук през днешния ден – строителна промишленост и локална власт, с цел да сложим тези въпроси.“.

Искра Михайлова прикани кметовете са извърнат внимание не хоризонталните стратегии на Европейски Съюз, по които има планувани 400 милиарда евро. Ако структурните фондове на Европейски Съюз ръководят запас от към 350 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз, хоризонталните стратегии ръководят запас от към 400 милиарда евро. Тенденцията е към хоризонталните стратегии. Те са евентуална опция и за локалните управляващи и за всички, които имат предпочитание да се включат в общите промени в Европейски Съюз, сподели тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР