„Изиграй! Заснеми! Сподели“ е проект по Програма Еразъм +, който

...
„Изиграй! Заснеми! Сподели“ е проект по Програма Еразъм +, който
Коментари Харесай

Ученици от 4 държави гостуват в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца по програма „Еразъм +“ /снимки/

„ Изиграй! Заснеми! Сподели “ е план по Програма Еразъм +, който започва в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ във Враца взаимно с сътрудници от четири европейски страни. В тази връзка в учебното заведение публично бяха посрещнати групи от Северна Македония, Дания, Полша и Португалия.
Гостите бяха приветствани от зам.-директора Наталия Василева. Тя срещна учениците и техните преподаватели с опциите, които дава ППМГ за потреблението на съвременни интерактивни просветителни практики в кабинетите и класните стаи. „ Училището разполага с конфигурирани 11 сензорни екрана в класните стаи. Като част от програмата за рационализация в учебното заведение е конфигурирана мултимедийна осведомителна система и е обезпечено цялостно покритие с безжичен интернет “, акцентира в обръщението си госпожа Василева. Тя пожела на участниците в плана ползотворна работа и да открият нови благоприятни условия да развият своите гении и да осъществят забавни хрумвания.
Заедно с ръководителя на плана Калина Николова, гостите разгледаха класни стаи и кабинети и се срещнаха отбилзо с метода, по който се прави просветителния развой в гимназията. Те ще останат в България до 29 октомври, като в границите на 3 дни те ще се срещат с развитето на театъра в петте държави-партньори, в проведени арт-атеиета ще показват своите креативен умения в направата на маски, албуми с информация за историята на националните театри. Учениците ще работят с експерти актоьор и снимачен екип, с които ще основат първата си кино продукция. Част от програмата е и посещене на Пловдив – културна столица на Европа и запознаване със сценография на театрално зрелище.
Дейностите по плана „ Изиграй! Заснеми! Сподели “ ще се осъществят в продължение на 2 години. В рамките на самодейността учениците ще показват пиеса на националните си езици, която по-късно ще бъде снимана като филм и ще бъдат добавени надписи на британски език.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР