Изхвърляте ли храната, ако срокът ѝ на годност вече е

...
Изхвърляте ли храната, ако срокът ѝ на годност вече е
Коментари Харесай

Какво всъщност означава срокът на годност при храните?

Изхвърляте ли храната, в случай че срокът ѝ на валидност към този момент е изминал? Ако да, то най-вероятно създавате ненужни хранителни боклуци, написа Design Taxi.

Всъщност повечето крайни периоди не значат, че храната не е годна за консумация след тази дата. Вместо това те посочват края на един конвенционален интервал, в границите на който продуктът има най-благоприятен усет и състав.

На практика това значи, че " храните с изтекла валидност " няма да ви навредят, в случай че ги изядете; те просто не са " оптимално свежи ". Един от дребното артикули, които не би трябвало да се употребяват след съответна дата, е бебешкото мляко, тъй като в случай че се съхранява прекомерно дълго, то се разпада и запушва бутилката и биберона.

Препоръчителната дата за продажба също е ориентировъчна - когато изтече, магазините към този момент не могат да продават тези артикули на основните си лавици, само че множеството храни могат да устоят от няколко дни до месец след нея, в случай че се съхраняват вярно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР